Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Pastičky na zloděje.

Moderátor: aNONym

Odpovědět

Souhlasíte s umísťováním pastí za účelem ochrany svého majetku?

Ano - můj dům, můj hrad. A to je nedotknutelný.
59
92%
Ne - vždyť to může být člověk, který si tím "jenom" řeší svoji těžkou životní situaci nebo to může být i dítě (např. ze sociálně slabší vrstvy).
5
8%

Celkem hlasů: 64

jvj56
Zasloužilý člen
Dostal: 3 poděkování

Re: mno...

Příspěvek od jvj56 »

NAVAR píše:
poota píše:
aNONym píše:Ono by možná úplně stačilo, pokud by museli v kriminále tvrdě makat. ;) Non
Možná by je motivovalo i to, kdyby si museli napřed odpracovat určitou kvótu, která by šla na zčásti na úhradu jejich dluhu a zčásti na provoz věznice. Třeba by si vybírali cely s černobílými televizory a přestali chodit do fitka. Teprve za to, co by bylo (odpracovali) navíc, by se mohli stravovat.

A ještě jedno "vylepšení" bych měl.
Pořád nad námi visí touha mocných nás všechny očipovat.
Pro začátek bych to zavedl pro každého, kdo se dostane do vězení. Nejen že by se tak daleko snadněji hledali uprchlí vězňové, ale ani u těch propuštěných, většinou recidivistů, by nebyl žádný problém zjistit, jestli v daný okamžik na místě činu byli a nebo ne. Žádné složité dokazování.
První efekt by byl v tom, že by se zlevnila celá procedura souzení recidivistů.
Druhý efekt by byl v tom, že by to bylo "za trest", takže by se to časem prosazovalo o to obtížněji pro ostatní populaci.

Zdravím - poota
Naštěstí a nebo v tomto případě spíše bohužel, se čip dá odstínit, vyoperovat a nebo velmi efektivně odprásknout EMP.
V dnešní době kdy skoro každý nosí mobil už ten čip vlastně máme. Já teda ne, já mám mobil stabil. :D

aNONym
Zasloužilý člen
Dal: 8 poděkování
Dostal: 8 poděkování

Příspěvek od aNONym »

NAVAR píše:
poota píše:......by nebyl žádný problém zjistit, jestli v daný okamžik na místě činu byli a nebo ne. Žádné složité dokazování.
Naštěstí a nebo v tomto případě spíše bohužel, se čip dá odstínit, vyoperovat a nebo velmi efektivně odprásknout EMP.
Přesně tak, nápad to špatný není (ba přímo je vynikající :good:), ale jediné, kde by se to projevilo, by bylo v poptávkách po "historickém brnění". :D Non

Jinak jsi mne Pooto inspiroval. V rámci pobytu ve sklepení bychom je mohli začít očipovávat už teď. ;)

The fact that a new idea is ridiculed doesn't increase its likelihood of being eventually found to have merit. Most new ideas, even in science, fail, and are quietly swept under the rug of history - D.E.S.
aNONym
Zasloužilý člen

Příspěvek od aNONym »

jvj56 píše:V dnešní době kdy skoro každý nosí mobil už ten čip vlastně máme. Já teda ne, já mám mobil stabil. :D
V tomto případě by to moc nepomohlo, mobil z nich měla u sebe míň jak polovina (pouze 7 ze 16ti). :| Non

The fact that a new idea is ridiculed doesn't increase its likelihood of being eventually found to have merit. Most new ideas, even in science, fail, and are quietly swept under the rug of history - D.E.S.
jarda ovčák
Zasloužilý člen
Dal: 9 poděkování
Dostal: 99 poděkování

mno..

Příspěvek od jarda ovčák »

Vstup na soukromý pozemek....
KAŽDÝ POZEMEK JE SOUKROMÝ....Je třeba to brát jako fakt...I ty neoznačené. Nikdo nechce, aby se mu po majetku někdo producíroval. Nebo vy chcete, aby vám lozil cigán do kuchyně, nebo spižírny
Já taky nikomu nelezu na zahrádku, balkon či do skříně, i když není označena jako soukromý majetek. Je to vyloženě otázka úhlu pohledu.Já osobně, než vstoupím či vjedu na pozemek informuju majitele.
Předloni byl zastřelen pes, trhající mé jehně. Skolil ho myslivec. majitel se objevil až za 10 minut po výtřelu.
On si cenil psa na 10000, já jehně na 30000. Toulavých psů je jako psů a nezodpovědných lidí ještě víc. Kousnout si do živého baví i jezevčíka.
dohoda s myslivci je dohoda a majitel nebyl na dohled.
Že si lidé vyjdou do přírody a musejí u toho sypat odpadky, vyrývat blatouchy a rozkvetlé jarní kvítí....Jednou bude každej pozemek opbehnán plotem a bezzemci budou brouzdat po asfaltu či betonu.Pouze skrze idioty.
Jeďte do itálie a zaparkujte na polní cestě......
Tři dny vás nechají karabinieři v chládku.Humanity mají plnou hubu ti, kteří potíže s pochopením nedotknutelnosti majetku a soukromí.
Každý rok odvážím 4 plné vozíky odpadků od těch, co jdou na procházku.Loni mi do jezírka vyklopili vlečku eternitu. Žijou tam ti černooranžoví salamadři.Za odpad jsem zaplatil ve sběrném dvoře 3000kč. Jdu plotit dalčí a ostnáčem šetřit nebudu.
Dobytek patří tam, kam patří... do kafilerie nebo zakopat..........

jarda ovčák
Zasloužilý člen

mno..

Vstup na soukromý pozemek....
KAŽDÝ POZEMEK JE SOUKROMÝ....Je třeba to brát jako fakt...I ty neoznačené. Nikdo nechce, aby se mu po majetku někdo producíroval. Nebo vy chcete, aby vám lozil cigán do kuchyně, nebo spižírny
Já taky nikomu nelezu na zahrádku, balkon či do skříně, i když není označena jako soukromý majetek. Je to vyloženě otázka úhlu pohledu.Já osobně, než vstoupím či vjedu na pozemek informuju majitele.
Předloni byl zastřelen pes, trhající mé jehně. Skolil ho myslivec. majitel se objevil až za 10 minut po výtřelu.
On si cenil psa na 10000, já jehně na 30000. Toulavých psů je jako psů a nezodpovědných lidí ještě víc. Kousnout si do živého baví i jezevčíka.
dohoda s myslivci je dohoda a majitel nebyl na dohled.
Že si lidé vyjdou do přírody a musejí u toho sypat odpadky, vyrývat blatouchy a rozkvetlé jarní kvítí....Jednou bude každej pozemek opbehnán plotem a bezzemci budou brouzdat po asfaltu či betonu.Pouze skrze idioty.
Jeďte do itálie a zaparkujte na polní cestě......
Tři dny vás nechají karabinieři v chládku.Humanity mají plnou hubu ti, kteří potíže s pochopením nedotknutelnosti majetku a soukromí.
Každý rok odvážím 4 plné vozíky odpadků od těch, co jdou na procházku.Loni mi do jezírka vyklopili vlečku eternitu. Žijou tam ti černooranžoví salamadři.Za odpad jsem zaplatil ve sběrném dvoře 3000kč. Jdu plotit dalčí a ostnáčem šetřit nebudu.
Dobytek patří tam, kam patří... do kafilerie nebo zakopat..........

NAVAR
Zasloužilý člen
Dal: 37 poděkování
Dostal: 262 poděkování

Příspěvek od NAVAR »

jvj56 píše:
NAVAR píše:
poota píše: Možná by je motivovalo i to, kdyby si museli napřed odpracovat určitou kvótu, která by šla na zčásti na úhradu jejich dluhu a zčásti na provoz věznice. Třeba by si vybírali cely s černobílými televizory a přestali chodit do fitka. Teprve za to, co by bylo (odpracovali) navíc, by se mohli stravovat.

A ještě jedno "vylepšení" bych měl.
Pořád nad námi visí touha mocných nás všechny očipovat.
Pro začátek bych to zavedl pro každého, kdo se dostane do vězení. Nejen že by se tak daleko snadněji hledali uprchlí vězňové, ale ani u těch propuštěných, většinou recidivistů, by nebyl žádný problém zjistit, jestli v daný okamžik na místě činu byli a nebo ne. Žádné složité dokazování.
První efekt by byl v tom, že by se zlevnila celá procedura souzení recidivistů.
Druhý efekt by byl v tom, že by to bylo "za trest", takže by se to časem prosazovalo o to obtížněji pro ostatní populaci.

Zdravím - poota
V dnešní době kdy skoro každý nosí mobil už ten čip vlastně máme. Já teda ne, já mám mobil stabil. :D
Přesně tak a dokonce se uvažuje o čipu v mobilu pro placení atd.

Není ani tak důležité najít "kámen mudrců" jako cesta k němu.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže.
Moderátor raději žádný než vadný.
aNONym
Zasloužilý člen

Každý, kdo jde krást, se tím dobrovolně vzdává svých práv.

Příspěvek od aNONym »

Včetně práva na život. :| Non

http://www.novinky.cz/domaci/229332-zaz ... e-oko.html

A litovat zloděje (jak to tam v diskuzi někteří udělali), že je okradený zranil, je naprosto zcela zvrácené. :?

poota
Zasloužilý člen
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Re: Každý, kdo jde krást, se tím dobrovolně vzdává svých prá

Příspěvek od poota »

Souhlasím.
Navíc by měl každý nést následky svého konání.
Když někdo skočí pod vlak, tak taky nemůže doufat, že to přežije a vysoudí majlant na ČD.
Když jde někdo krást, tak holt musí počítat s tím, že si majitel bude svůj majetek bránit.
Když krade, tak je nanejvýš vhodné ho za to potrestat.
Je sice rozdíl mezi tím, když ho majitel vezme po palici lopatou a nebo ho soud pošle na půl roku do zaopatřovacího ústavu, ale v obou případech bych se na to rozhodně díval jako na trest a ne jako na pomstu. I k tomu soudu dochází pravidelně až po krádeži a nejčastěji i po útěku pachatele, který soudce ani přísedící v soudní síni vůbec ničím přímo fyzicky neohrožuje.

Každý člověk má právo na život, majetek, důstojnost atd.
Jakmile mu kdokoli některé z těchto práv upírá nebo narušuje, měl by se tím zcela automaticky téhož práva vzdát.
V praxi by to znamenalo, že každý, kdo někomu upře jeho právo na majetek tím, že mu něco ukradne, by měl přijít o právo mít vlastní majetek, a to jakýkoli. Upře-li někomu jeho právo na život, ztratí tím právo na svůj vlastní. Je to naprosto jednoduché a přímočaré v duchu původního "oko za oko, zub za zub".
Jenže zašmodrchané zákony nahrávají celé justici. Už Karel IV. narazil, když se marně snažil prosadit zákoník s pevnými a jasnými pravidly proti dosavadní praxi "nalézání práva", už tehdy zcela závislého na podplácení.

Zdravím - poota

Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
aNONym
Zasloužilý člen

Snad to nikdy nebudete potřebovat.

Příspěvek od aNONym »

jarda ovčák
Zasloužilý člen

MNO..

Tak samozřejmě,...... když se budou dál utahovat kohouty , tak se bude dál krást a dál se bhudou páchat zločiny a násilí. Ovšem křivka je exponenciální a kriminály plný, právo stojí na straně zločinu a občanovi všemohoucí stát odebírá jedno právo na výběr za druhým.
Tento stav bude gradovat a nakonec zvítězí pravda a láska, někde ovšem smith end wesson.....
Každý chápe, že tento stav i situace je neudržitelná. Změnu však dokáže málokdo vydedukovat......

A(&F)
Zasloužilý člen
Dal: 1362 poděkování
Dostal: 1195 poděkování

Re: MNO..

Příspěvek od A(&F) »

jarda ovčák píše:Tento stav bude gradovat a nakonec zvítězí pravda a láska, někde ovšem smith end wesson.....
Obrázek

... :D :D :D ... ;) ...

Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema :evil: ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis :) ) ...

... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ... :P
kutil
Zasloužilý člen
Dal: 48 poděkování
Dostal: 269 poděkování

ryba smrdí od hlavy

Příspěvek od kutil »

Jó, kdyby se za krádež sekaly ruce, to by bylo v republice bezrukých !!!
Jak si mám vážit hlavy našeho státu když dělá ostudu ve světě-grrr Stojí mu to za to? Chudáček, nemá ani na pořádný pero? Kdyby si o něj řekl, tak mu jej rádi na cestu aj zabalí..
Viz včera v novinách Seznamu, nebo v nedělní 168 ..
http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1 ... 058250410/
na konci od 25 min. 20 sec.
H.v.

chiq
Zasloužilý člen
Dal: 2 poděkování
Dostal: 1 poděkování

...

Příspěvek od chiq »

aNONym
Zasloužilý člen

Re: ryba smrdí od hlavy

Příspěvek od aNONym »

kutil píše:Jak si mám vážit hlavy našeho státu když dělá ostudu ve světě-grrr? Stojí mu to za to? Chudáček, nemá ani napořádný péro?
http://www.novinky.cz/zahranicni/amerik ... nikat.html . :D Non

Hellraiser17
Stálý člen
Kontaktovat uživatele:

hmm...

Příspěvek od Hellraiser17 »

z části je to úsměvné, neboť by měli být Chilští šperkaři polichoceni tím, že i hlava státu se neovládne a ten drahocený skvost je pro něj v tu chvíli vším... Nicméně to ale je dosti trapné, jistě by ho získal i jinou cestou, například se mohl jen zeptat, zda-li si ho smí na památku nechat a né ho bezostyšně před kamerou strčit jakoby nenápadně do kapsy...
Je to ale příjemné spestření mezi korupčnímy skandály a celostátní zlodějinou...

Svoboda začíná tam, kde končí civilizace řízená penězi...
Odpovědět

Zpět na „Tertium NON datur“