Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
MEG a KEG
Moderátor: rival
- jeff
- Zasloužilý člen
- Dal: 33 poděkování
- Dostal: 95 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
plechy
Buď paprsek, nebo lis. Na to je ale potřeba razník a raznice a to je snad dražší, než celý lis. Jedině, jestli to jde, použít razník a raznici malou, třeba se čtvercovým průřezem a požadované otvory vylisivat po kouskách, to ale asi bude docela běs.
Jeff
Jeff
- Mim
- Zasloužilý člen
- Dostal: 3 poděkování
pro Jeffa
Jedině vodní paprsek. Je to velice přesné a docela hodně levné. Zeptej se někde poblíž sebe. Uvidíš.
Však ono to půjde!!!
- martinq
- Zasloužilý člen
- Dal: 31 poděkování
- Dostal: 203 poděkování
laser
ono jde taky řezat paprskem světla, aniž by se řezaný materiál ohřál, budu mít trafo plechy, asi 25 cm * 100 cm, zkusim jeden říznout na laseru a jestli se hodně zkroutí, či přijde o izolační vrstvu pustim se do vrtání
Vím, že vím vše, aneb meditace o ničem.
- Merlin
- Zasloužilý člen
- Dostal: 54 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: KEG
Možná trochu "hranaté"... patentová úředničtina je peklo.M_Q píše:Máte někdo kompletní KEG patent od mistra Moliny ? V jakémkoliv jazyce.
http://www.gewo.info/ve/Molina/molina.htm
The hardest part of being a teacher is not teaching what I know but knowing what not to teach.
-----------------------------------------------------
- martinq
- Zasloužilý člen
plechy
sehnal jsem pásy dynamo plechů, zkusim je vypálit Laserem s dusikovym chlazenim, aby se neopálila izolace a nezkroutily,
má někdo zkušenosti s lisováním ? přidává se pojivo nebo se lisují tak jak jsou ?
má někdo zkušenosti s lisováním ? přidává se pojivo nebo se lisují tak jak jsou ?
- wh173
- Starší člen
- Dostal: 1 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
- martinq
- Zasloužilý člen
Re: toroid
ty víš jak to namotat na toroid ?wh173 píše:zkousel jste nekdo pro KEG pouzit toroidni jadro?
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 48 poděkování
- Dostal: 269 poděkování
Taky nevím, ale zkoušel jsem to jako třífázové trafo, podařilo se mi vyřešit přepojení vývodů zpět před vst.vinutí tak, abych neodstavoval od el. celé sídliště (několikrát se mi to povedlo). Indukuje se v tom přebytek energie proti síti, ale mg. pole se neudrží. Musím nějak vyřešit pouhé dotování ztrát ze sítě. Sice to nebude zdroj nekonečné energie KEG ale něco by to dát mělo.martinq píše:ty víš jak to namotat na toroid ?wh173 píše:zkousel jste nekdo pro KEG pouzit toroidni jadro?
- Merlin
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
Víš, jak se sešívá drátěný plot?martinq píše:ty víš jak to namotat na toroid ?
Vezmeš si kus překližky tak široký, aby prolezl vnitřním průměrem toroidu, mínus předpokládaná tloušťka vinutí a na jeho koncích uděláš zářezy. Spočítáš si počet závitů a něco přidáš. Pak odměříš drát a navineš ho podélně na překližku. Zářezy slouží k tomu, haby nesklouzl... A pak už tím heblem jen prošíváš, rovnáš a stejnoměrně utahuješ. Pozor na smyčky na drátu, přinejlepším poškodíš lak, přinejhorším to utrhneš...
The hardest part of being a teacher is not teaching what I know but knowing what not to teach.
- wh173
- Starší člen
- Kontaktovat uživatele:
Neman s tim zkusenosti, ale zadnou vedu bych v tom nevidel, spis si rikam, jestli se ty 3 faze nebudou v tom toroidu nejako rusit...martinq píše:ty víš jak to namotat na toroid ?wh173 píše:zkousel jste nekdo pro KEG pouzit toroidni jadro?
- martinq
- Zasloužilý člen
Pro Gewa
obrázek by jsi neměl ? moc jsem to nepochopil, já ty vinutí motám do obloukou jen z vnitřní či vnější strany ? to se tam nemuže vejít aby se dvě vinutí překrývaly ... nebo jo ?
- Merlin
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
Re: Pro Gewa
Mom. nic nemotám, ale až budu pořídím fotodokumentaci! Myslel jsem, že je to naprosto běžná, známá záležitost, ale jak vidno, myslet znamená ..... vědět...martinq píše:obrázek by jsi neměl ? moc jsem to nepochopil, já ty vinutí motám do obloukou jen z vnitřní či vnější strany ? to se tam nemuže vejít aby se dvě vinutí překrývaly ... nebo jo ?
já měl na mysli nákres v corelu či malování, kruh jako toroid a šipky jako vinutí cívek, né hotovou věcgewo píše:
Mom. nic nemotám, ale až budu pořídím fotodokumentaci! Myslel jsem, že je to naprosto běžná, známá záležitost, ale jak vidno, myslet znamená ..... vědět...
- martinq
- Zasloužilý člen
plechy
tak laserem řezat nejdou, na sebe je dát nemohu a při jednom kusu při síle 0,35 mm je z toho pěkná, nepoužitelná kapka, takže střihám, stahuji svěrkou a později vyvrtám
- wh173
- Starší člen
- Kontaktovat uživatele:
tak uz to motam zaujal me KEG i MEG. keg zkousim motat na takovej mensi toroid (prumer tak 7cm). NAmotavani toroidu je jednoducha vec. Namotam si drat na civku kterou pak provlikam stredem toroidu a omotavam tim ten drat okolo jadra stejne jako kazdou jinou civku. Jako primar sem namotal 3 civky do kruhu po 120°, pres to pujdou namotat sekundarni vinuti.martinq píše:obrázek by jsi neměl ? moc jsem to nepochopil, já ty vinutí motám do obloukou jen z vnitřní či vnější strany ? to se tam nemuže vejít aby se dvě vinutí překrývaly ... nebo jo ?
Pro napajeni sem si poridil tri 1f trava (3x 9V, 3,5VA) ktery sem pripojil normal do trojuhelniku do site.
Kdyz dam do stredu malej neodym. magnet tak se otaci -> tzn. ze vznika tocive mag. pole.
Vcera vecer sem si uvedomil, ze sem asi debil a neumim ani ohmuv zakon. Ten primar sem sice namotal spatne(malo zavitu) tak ho udelam novej pres tohle vinuti, at to nemusim motat znova, vono se to asi bude hodit....
Dal sem i pokusy s MEG. Mezi 2 stejne valecky (spis tycky) sem dal PM. Z kazde strany magnetu bude male budici vinuti, ktere bude metit mag. pole PM. ktere se bude indukovat na civkach, krere budouhned vedle tech budicich.
Oba pokusy jsou v priprave a doufam ze vysledky budou zajimave. Myslenka MEG my pripada fakt vyborna
Az se budu nudit, tak udelam naky fotky ...
gl&hf wh173