Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Suchý spořič UF

Návrhy konkrétních zařízení.
Odpovědět
poota
Zasloužilý člen
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Oprava?

Příspěvek od poota »

Mimo téma (offtopic)
Karel DR píše: Tři možnosti:
S3 dvě protisměrné tzv kaduceus
S2 obě pravotočivé pravý bifilár
S3 obě levotočivé levý bifilár
předpokládám, že místo té tučné S3 měla být S1.
A spirály kreslíš jedna báseň - poota

Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
Pego
Zasloužilý člen
Dal: 29 poděkování
Dostal: 19 poděkování

Re: Oprava?

Příspěvek od Pego »

poota píše: A spirály kreslíš jedna báseň - poota
Ceece, ti Dronti teda fakt umi nadherne CAD-ovat, gdobytodonejchrek?
Vytlacil sem a doma skusim natocit - vyroba me pripadne mirne narocna?
Vedel bych si pro ne-Dronty predstavit navod typu:
1. vemem cca 4m dratu Fi 2mm i s izolaci.
2. prelozime vejpul
3. Uchytime, tocime.... :roll:
PS KarelDR :good: :jump:

poota
Zasloužilý člen

Re: Oprava?

Příspěvek od poota »

Pego píše: Vedel bych si pro ne-Dronty predstavit navod typu:
1. vemem cca 4m dratu Fi 2mm i s izolaci.
2. prelozime vejpul
3. Uchytime, tocime....
Stačí se podívat v tomto vlákně na stránku 4, kde se v mém příspěvku ze čtvrtka 3. září 2009 16:26 píše:
poota píše:Výroba:
ohnout drát v polovině kolem kulatiny o průměru asi 10 mm, zkroutit dostatečně dlouhé levotočivé jádro, rozvětvit a naohýbat vnější, opět levotočivé spirály tak, aby zvenku kryly jádro, jejich konce pak vytvarovat podle hrdla, na kterém budou přidržovány. Spořič zavést do pouzdra a i s pouzdrem navléct na hrdlo. Konce drátů jsou volné, k ničemu se nepřipojují.
Je tam toho o něco víc, možná by stálo za to, se tam přece jenom podívat. :shock:
Zdravím - poota

1220
Zasloužilý člen
Dal: 1 poděkování
Dostal: 20 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Opraveno

Příspěvek od 1220 »

Mimo téma (offtopic)
Ano byl to překlep :cry: , je to opraveno.
Pro Pego :
Nikdy nevíš kdo to bude čísti, názornosti nikdy není dost......
:bye: :ewhistle:
Na mém autě jsou konce drátu zatafixovány.
K.

winco
Stálý člen
Kontaktovat uživatele:

otazky

Příspěvek od winco »

zdravim.....predom sa ospravedlňujem za niemoc inteligentne a otravne otazky ale rad by som na ne dostal odpoveď......1.)Montoval to niekto aj do "noveho" motora, podobnej konštrukcii ako ma peugeot 206 1,4i z roku 1998??? ak ano može niekto poslať fotky ako to montoval alebo ako to vyzera na moj mail marek.duchovic@zmail.sk
2.)Je treba oblbnuť lambda sondu, a ak ano tak pri studenom štarte nebude motor dostavať chudobnu zmes, alebo ako to vlastne bude fungovať(neviem či som to pochopil spravne)???
3.) je uspora aj pri tom to novom motre (hore uvedenom) bez oblbnutia lambdy??
Ďakujem predom....a časom možno bude viacej otazok..tak ked su nie moc vhodne tak prepáčte

winco
Stálý člen
Kontaktovat uživatele:

UF3

Příspěvek od winco »

tak mám to spravene v Peugeote 206 s motorom 1,4 XSi rok vyrobi 1998 skusil som to na kratkej trase cca 12km a skoro žiadny rozdiel som nepostrehol možno maximalne len to že na dvojke to lepšie trošku ide......skusim to ešte na večšej vziadelnosti ked sa motor zahreje a uvidm ako to bude ťahať potom a čo bude robiť spotreba poviem tiež tak dufam že aspoň spotreba klesne ked sa nič nestalo s vykonom

laik
Zasloužilý člen
Dal: 36 poděkování
Dostal: 43 poděkování
Kontaktovat uživatele:

cívka caduceus

Příspěvek od laik »

Zdravím
Já si myslím že cesta vede směrem přes caduceus cívku ,čí možno říct odstředivě-dostředivém pohybu....příklad Trko...
Mě tak příjde na mysl ,že tento "pohyb" ,či jak to nazvat ,má blahodárnej vliv na veškero formu energie ,vodou počínaje přes vzduch až třeba po člověka.
....proč člověka?...možná vám to přijde jako blbost ,ale mě se nějak vetkla do hlavy vzpomínka na tančící derviše...znáte někdo "cvičení pěti tibetanů že?...konkrétně jak se motáte dokola z rukama od sebe.....(a tím zvyšujete svoji energetickou vybraci a mužete se dostat do stavů změněnýho vědomí ,napojit se na základní vybrace vesmíru)...
....proudící vduch při dýchání zastupuje v těle ten dostředivej pohyb a zbytek těla odstředivej což je dost cítit na konečkách prstu....a když si představím místo těla tu cívku........a v prostřed ní jádro ,v těle zastoupené páteří a čakrami.......možná by šlo si ještě představit v prostřed jádra ufka krystaly místo čaker...
..a možná by šlo si představit že ruce jsou jako vysílač energie při tom odstředivím pohybu..
...a možná by šlo ještě si vzpomenout na tvar kříže či rovnou egyptského kříže a srovnat z tvarem těla....a myslet si že středem kříže je motaná nějaká hlavní cívka která čerpá energii "třeba eteru"a v ramenech kříže je další cívka napojená na tu hlavní a ta funguje třeba jako vysílač te energie.....hmmmm..
..ale to sem asi odbočil hodně jinam.....tuto problematiku by snad mohl víc vysvětlit sao......a to aji mě protože já těm mojim myšlenkám taky zatím moc nerozumím.....každopádně pointa je v tom že něco bude na té myšlence že "máme čerpat inspiraci v přírodě" takže i ohledně ufka bych hledal inspiraci třeba sám u sebe....nebo u stromu....hmm :ethink: :dknow: :ethink:

Jsem svobodný, protože dělám to co chci a ne to co musím......
1220
Zasloužilý člen
Dal: 1 poděkování
Dostal: 20 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Ano bingo

Příspěvek od 1220 »

bingo laiku, krásná imaginace :idea:
K.
o tom to je :idea:
A to je zároveň veřejná odpověď pro winkoho. Když to nezkusíš , nebudeš to vědět ............. Je to tak snadné........

winco
Stálý člen
Kontaktovat uživatele:

UF3

Příspěvek od winco »

iank mám otazku....dalšiu......zistil som že som si UF3 namontoval do sacieho potrubia ale opačne tj. tak že to očko priemere 1cm mám pri vzduchovom filtri a nie pri klapke...a otazka je taka že či to je velky problem?? a aky ma vpliv na funkčnosť ked to mám pri filtri alebo škrtiacej klapke???

Eter
Starší člen

UF3 - skoda105

Příspěvek od Eter »

Ja som to namotal do skody 105 pred filter, takze vzduch ide najprv cez UF a potom cez filter do motora. Inak to nejde!!!!
Dal som to tiez asi opacne, to je ze k filtru to nejde ockom ale opacne. Auto islo lepsie vyrazne pri vlhkom vzduchu, inak nevidno skoro ziadny rozdiel. Po case som zistil ze to mam opacne a tak som to otocil a to bola chyba, auto islo horsie!!!!

winco
Stálý člen
Kontaktovat uživatele:

uf

Příspěvek od winco »

ja to mám na spravnom mieste ale enviem presne teda ako to má bať otočene tak to neham zatial takto ako to je auto ide rovnako dobre ako pred tým možno trooooooooooooooošičku lepšie a spotreba vyzera byť taka ista tak najskor sa chcem popýtať na to a pozisťovať ako presne by to malo byť a potom to otočim alebo neham tak alebo vymyslim niečo ine možno lepšie

laik
Zasloužilý člen
Dal: 36 poděkování
Dostal: 43 poděkování
Kontaktovat uživatele:

jak to udělat....

Příspěvek od laik »

winco....myslím že kterým směrem to má byt orientovaný a jiný konkrétní věci......ti asi nikdo přesně neporadí.....páč to neví z určitostí nikdo ,spíš se to vše jen tak tuší.....
ale jsou dvě varianty ...bud pujdeš cestou replikace zde již uvedených zařízení a dočkáš se určitých výsledků ...nebo jako já že máš svoju hlavu a jdeš si vlastní cestou.......každopádně to nech jak to je a uvydíš.....pak to otoč a uvydíš zas.....
každopádně prokazatelných výsledku se dočkáš po dlooouhým testování ,nebot musíš vzít v uvahu např počasí....ted za vlhka ti auto pojede líp tak jako tak ,takže když to Ufko třeba v létě budeš mít naopak, tak už si budeš myslet že tak jak to máš ted je to nejlepší.....no pointa je v tom že musíš testovat za co možná nejpodobnějších podmínek......

ps:moje rady neber moc vážně...jsu jen laik.... :baby: :baby: :baby:

Jsem svobodný, protože dělám to co chci a ne to co musím......
winco
Stálý člen
Kontaktovat uživatele:

laik

Příspěvek od winco »

Mimo téma (offtopic)
tak poc velky laik nejsi:D a testovať by som chcel aj nechcel.......radšej by som namontoval niečo čo naozaj funguje ako sa o tom píše a jazdiť tak...ale zas ma aj bavi neičo furt vymyšlať a konštruovať ale nechcem stale niečo prerabať v mojom aute pomerne novom

poota
Zasloužilý člen

Re: laik

Příspěvek od poota »

Mimo téma (offtopic)
winco píše:.....radšej by som namontoval niečo čo naozaj funguje ako sa o tom píše a jazdiť tak...ale zas ma aj bavi neičo furt vymyšlať a konštruovať ale nechcem stale niečo prerabať v mojom aute pomerne novom
Když si odmyslíš tu zvýrazněnou část, tak je to úplně v pohodě. Jenom si k tomu musíš pečlivě přečíst celé vlákno, a potom to udělat přesně tak, jak je to tu popsané.
Druhou cestou je ta, po které jsi se, ač nechtěně, již vydal. Montáží jiné varianty sis ověřil, v čem jsou její vlastnosti jiné. To je právě ta Tvoje zvýrazněná část. Jenže k ní nerozlučně patří právě to, čím citace končí. Zařízení se sice pokusíš udělat správně, ale protože jsi nepozora, dojde nejspíš jenom k ověření vlastností další nepublikované varianty. Takže nejspíš "stálym prerábaním niečoho v Tvojom pomerne novom aute" se časem dobereš toho, že se Ti podaří buď vyrobit správné UF3 i s jeho deklarovanými vlastnostmi, a nebo UFko třeba jiné a daleko lepších vlastností. Kdybys býval naopak napsal, že máš chuť vyzkoušet co nejvíce různých variant, s radostí bych Ti poslal několik zatím nevyzkoušených.
Zdravím - poota

winco
Stálý člen
Kontaktovat uživatele:

ufko

Příspěvek od winco »

poota dakujem za odpoved ale ja mám tak blb vyriešene sacie potrubie enviem či poznaš ako to ma P 206 ale je to oztaj blbe tak mi bolo jenoduchšie to namontovať tak ako som to namontoval čiže naopak....prikladam aj fotku ako mám to potrubie spravene ale nemám fotku namontovaneho UF3 v ňom
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Odpovědět

Zpět na „Stavebnice“