Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...

ESP-mimosmyslové vnímání-diskuze

Filosofie přírodních jevů.
Odpovědět
1220
Zasloužilý člen
Dal: 1 poděkování
Dostal: 20 poděkování
Kontaktovat uživatele:

okrajově

Příspěvek od 1220 »

Spíš nápady : četba i vnímání i posuzování jsou závislé na délce cesty, kterou individuum prošlo. Jak hezky píše Čapek v Továrně na absolutno:
Absolutno v přístavu a absolutno na parníku bylo stejné, přesto se stoupenci těchto stejných , ale z pohledu různě strukturovaných individualit, různých Pravd prali, to přinejmenším, i hůř, pak vznikla válka,
a když po několika letech zbylo ze světového vojska 9 / nebo 7 ? /vojáků,
podali si ruce a šli domů. Je to tak naturalisticky napsaný mnohem lepší, než moje zkratka , že se vtírá otázka : Proč jich teda miliony musely zahynout ? Získalo lidstvo další cennou zkušenost, nebo je neschopnost individualit opravdu jenom na zabití ?
Není ve slově:,, jednoduchost" napsaný návod jak pro každé další příště prostě jen žít ?
Míti však jednoho ducha není možné, dokud se Mámil a Všezvěd zvaný Všudybud neztratí. Domníváme se že naše osobnosti nemohou být bez mnoha věcí, pohříchu se však jedná nikoli o Lidi, ale o opice chycené za ořech v tykvi.
Teprve puštěním ořechu vznikne rámec další svobody, která je trochu větší, než vlastnoručně vyrobená past. Ale bacha jsme pouze v dalším levlu ..... :cry: :hip:
K.
A vůbec dá se Platina využít nebo stačí katalyzátor z auta ? můj Mámil mně bere zase u hu .....

pepo.bn
Zasloužilý člen

Příspěvek od pepo.bn »

Karol m zaravím ťa . Ten tvoj príspevok (až na ten dotaz o Pt) je velmi dobrí a ,,hlboký'' zároveň . Dávam ti zaňho bodík . PePo
Naposledy upravil(a) pepo.bn dne sob 01 lis 2008 9:58, celkem upraveno 1 x.

Nič nie je nemožné , stačí len chcieť a vedieť ako na to !
Anonymní

re:ESP

Příspěvek od Anonymní »

pro Karla M:
Myslím že různorodost příspěvků i zdánlivě zastávaných hledisek je pouze o nutné harmonii a rovnováze -i zde
v tomto vlákně.Teprve součtem a pozorným vnímáním se složí cosi podstatného..odpovědnost konec konců
ve svém životě bere každý sám za sebe a na sebe- a svým vlastním způsobem-a tak je to správné./Každý ,kdo v knížce o alchymii hledal návod k Velkému
Dílu byl nemile překvapen.Žádný přímý není, aby zůstala zachována "stabilita věcí"..Bude-li však na Vašem stole ležet
pět všeobecně dostupných statí,vše podstatné máte většinou "na dosah".....tak nakonec rozumí pouze ten,komu nechybí oči-
kdo má ../Každý uvažovaný "level" pracuje s ohniskem prožívajícího,dokud trvá tento přístup,dotud se budou měnit i levely..

Anonymní

re :ESP

Příspěvek od Anonymní »

pepo.bn píše:Meditácia a takmer všetky školi jogi sú viacmenéj len o ,,navodení stratenéj rovnováhy'' medzi dušou a telom ako takým , no z pohladu ESP , sú to ,,slepé uličky bez konca'' .

Je len málo takých , ktorí si to uvedomujú a zároveň si to dokážu aj pripustiť , že z pohladu svojho vlastného ,,JA'' voči inému ,,JA'' , je jedinou ,,pravdou'' len tá , ktorá je NESEBECKÁ .
Pepo bn,o tohle primárně nejde...meditace není o "navození stracené rovnováhy"-je paradoxně zaměřením drobnohledu na obsah Tvé druhé citované věty.
Ať už zmíníme Rišiho z Hory Svatého Ohně/jeho postup tu by na počátku zmíněn/,nebo třeba přednášky Krishnamurtiho..,mistři Zenu,....čínští taoisté
-tady jde o obsah pojmu "Já",mechanismus mysli v celé její hloubce a nikoli relativní "pravdy " zvnějšku pozorovaných dějů...
Nic ve zlém :D ..

pepo.bn
Zasloužilý člen

Re: re :ESP

Příspěvek od pepo.bn »

Anonymní ,,no budiš'' zdravím ťa . Asi sme sa celkom nepochopili , takže upresním to . Prvá časť pojednáva o hladaní ,,pravdy'' . V prípade meditácie alebo jogi (ktoréj súčastou je aj meditácia) je to podla mňa viac (u velkéj vedčini celkovo) o naplnení potreby a nie o hladaní ,,pravdy'' . V druhéj časti hovorím o egu nášho vlastného ,,JA'' v súvislosti s našou pravdou a nie o ,,pravde'' ako takéj . V pohode , názor je názor a Ja ho ako tvoj názor akceptujem . Preto že to tu nečítame len mi dvaja , tak dovolîm si s touto témou trošku odbočiť aj do všeobecnéj roviny . Osobne nemám dővod v prípade ,,pravdy'' kohokolvek buď privádzať k omylu alebo ho vyvádzať z omylu , pretože je to len na každóm a v každóm z nás zároveň , ,,čo a gde je pravda'' . Vďaka SLOBODNÉJ VÔLI KAŽDÉHO Z NÁS nie je v silách nikoho na téjto zemi aby na tom čokolvek zmenil . No platí to len dovtedy , ak niesme ,,slabý'' vo svojéj pravde a to doslova a v čomkolvek . PePo
Naposledy upravil(a) pepo.bn dne pát 24 říj 2008 11:58, celkem upraveno 2 x.

Nepodobný podobnému

levely

Příspěvek od Nepodobný podobnému »

V podobě kterou mám, stále se ladím na pásma, na které jěště mohu.
Když ale dál nemohu, to neznamená, že dál není, jen svojí strukturou nemohu. Jsem nedostatečný.
Následovníci jednoho středověkého manifestu chápou, že jejich práce zlatem začíná a zlatem končí. Pohled se musí stočit zvnějšku dovnitř a pak zas ven, sic z toho kruhu nevyjdem.
V novém kruhu -okruhu-levelu jsou nové možnosti a nové povinnosti.
Kéž bychom neustrnuli ve starých možnostech a nepovažovali je za nové.
:epray: :eclap:

Anonymní

re: ESP

Příspěvek od Anonymní »

Nepodobný podobnému:
V podobě kterou mám, stále se ladím na pásma, na které jěště mohu.
Když ale dál nemohu, to neznamená, že dál není, jen svojí strukturou nemohu. Jsem nedostatečný.

Na "dně mysli" je přístupná "úroveň bez úrovně" která nemá žádný atribut -/natož úroveň,strukturu /,jedinečná a přesto
vlastně v určitém smyslu samozřejmá...Tato existence není ani dostatečná ani nedostatečná a není v žádné
relaci..není levelem /pásmem/- je pouhou existencí bez atributu z hlediska konceptuálního uvažování subjektu.,když stichne mysl,
končí konceptuální uvažování i podmíněnost navázaná na "osud" a- "nabranou štamprli "z pootova
přirovnání.Co v té chvíli zbývá z povrchové i podvědomé osobnosti i individuality...
Tato úroveň neřeší podvědomí a podvědomí /v poli myslitelného obsahu/ není ono.Tato existence je" nad obsahem" a "mimo obsah" a konkretizovaný život je pouhým vyjádřením její možnosti...
Žádná další není-toto je Střed který není žádným středem,nemá "strukturu"..Kde je čas,kde prostor,kde obraz,
kde podmíněnost,kde omezení či neomezení.,kde ten kdo uvažuje o dalším levelu.Myslitelný level potřebuje libovolný rámec,dimenzi,/třeba prostor či čas/- toto se vymyká každému myslitelnému rámci.
Tady-myšleno v úrovni existence- se nelze na nic "naladit",není žádné pásmo...to je a platí až po vstupu do projevu.
.
pozn.
Jak říká klasický aforismus-nevíte jaká je cesta a kudy vede--tedy vraťte se cestou, kterou jste přišel....
Nebo slovy otázky Zenového koanu-jaká byla tvá opravdová podoba než jsi se narodil?.

poota:
Pozn.polemiku vedu kvůli perspektivě ESP-/což je vlastně ve skutečnosti původně toto vlákno.Není to vlákno Silvova metoda,proto poznámky relativizující
/z mého pohledu/smysl tohoto postupu mi přijdou zcela legitimní.

poota:/Silvova metoda/ Zde se jedná o VĚDOMÉ a AKTIVNÍ působení v oblasti tzv. podvědomí
/Duše/ Odněkud se v jistém okamžiku objeví a od toho okamžiku se již nejedná o živou organickou hmotu, ale o člověka...

Jedná se tedy rozhodně a právě o úhel pohledu-vy /zastánce Silvovy/si myslíte, že máte odkudsi se náhle objevivší se duši--z hlediska meditace vy bezprostředně jste to co označujete jako duše.,zbytek je forma, obsah, a koncept. Tak odkud jste se vzal.,odkud se vzalo ohnisko identity se sebou samým a jaká je jeho "opravdová identita"-.to právě řeší " meditace".
Z tohoto "meditačního"hlediska a praxe- mimosmyslové a smyslové vnímání není nijak zvlášť odděleno,/v každém případě je to vnímání /.

pozn.
Je to zvláštní- dovedně měnit kulisy a kostýmy,scénář i jeviště a přitom neznat skutečnou identitu toho, kdo reálně ve hře jako herec vlastně hraje....
...

pepo.bn
Zasloužilý člen

Re: re: ESP

Příspěvek od pepo.bn »

[quote=''Anonymní'']...Je to zvláštní- dovedně měnit kulisy a kostýmy,scénář i jeviště a přitom neznat skutečnou identitu toho, kdo reálně ve hře jako herec vlastně hraje....
...[/quote] Anonýmní ,,no budiš'' zdravím ťa . Pre toho , kto sa vie zamyslieť (nemýliť si to s pojmom ,,myslieť'') tak príde nato , že týchto pár slov na konci tvojho príspevku je viac ako len pár slov . PePo

Anonymní

Příspěvek od Anonymní »

poota:
Jsou "věci", kterých se nejde zmocnit "silou".
Bez pochopení- bezprostředního pochopení výroku slavného filozofa 19.století
"jsem myslícím ve svém myšlení" nemá smysl pokračovat.Trhat květiny "kosou" ztrácí jakýkoli
půvab.
Opakuji znovu sám po sobě-forum není místem pro domácí referáty -od toho jsou dnes plná knihkupectví.
Když chci pochopit Silvovu metodu-čtu Silvu.Když buddhismus-čtu Budhovy řeči.Ve slovech je vždy beze zbytku
obsažen i ten, kdo je vyřkl.V tom smyslu slova je možné rozumět Pepovu-zamyslieť,ne pouze myslet., tato přítomnost
není zničena ani tiskem či elektronickým přenosem.Proto mne před 5 měsíci zaujaly některé výroky-tedy lidé za nimi.Morse59,Pepo bn.
Karel m. Diskuze zastánců různých směrů je o reflexi,cennou tím spíše, že může vnést nové hledisko.A za to díky všem,kdo forum takto chápou.
Nyní se vlákno změnilo v propagaci jednoho proudu a tím se pro mě stalo mrtvým.

Odpověď přichází po otázce,zbytek je vytvářením překážek....

Pepo bn:
Pepo bn-děkuji za Tvém příspěvky do tohoto vlákna i jinam..ten čas nad internetem při "zamýšlení" se nad
Tvými větami bylo cosi svěžího....

A co ještě zbývá,co přidat -možná výrok,co mi vysel nad psacím stolem v letech "temna",kdo ho pochopí,tomu se rosvítí-je to pro jednoho každého
náš vlastní život.,který můžeme vyřešit jen my sami...

"Nikdo vás nemůže vytáhnout z pastí vašich závislostí-žádný guru,žádná droga,žádné mantram,ani já ne.
A zvláště já ne.Jediné co musíte udělat je být bdělými od začátku do konce.
Tato nová kvalita bdělosti je pozornost neohraničená jástvím.Tato pozornost je nejvyšší formou
cnosti.Je to láska.Je to nejvyšší Inteligence.A nemůže existovat pozornost,jestliže nejste citliví ke
struktuře a přirozenosti těchto člověkem vytvořených pastí.
Zdá se vám to těžké.......-lituji je to těžké.Znamená to stát docela sám.
J.Krishnamurti

Mějte se všichni moc hezky a "nashledanou"

jarda ovčák svitavy

Příspěvek od jarda ovčák svitavy »

Má li být osvícení ohraničeno samotou, chci být zatemnělý. Má li být moudrost zabarvena vážností, chci být hlupákem. Má li být důstojnost znakem uznání, budu směšným bláznem. jos.
Vytvářet si domněnky znamená říkat si o utrpení, neboť domněnky se obvykle neobejdou bez pomluv . Něco předpokládáte a jste přesvědčeni o tom, že máte pravdu . Své předpoklady chcete uhájit a tak jste nuceni osočit ostatní z omylu. toltécké vědění.

poota
Zasloužilý člen
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Příspěvek od poota »

Plně souhlasím s A-A, že toto vlákno by mělo být o nejrůznějších přístupech a názorech na ESP, bylo by to tak i pro mne mnohem zajímavější. O "jednom proudu" to je zde zřejmě hlavně proto, že o těch ostatních proudech se nikdo, tedy bohužel ani A-A, jaksi nemá chuť rozepisovat. Ke škodě nás všech, protože je mnoho různých směrů, které se svým přístupem od Silvovy metody diametrálně liší, takže dosahují také zcela jiných a leckdy i daleko zajímavějších výsledků.

pepo.bn - potěšilo by mě, kdybych zas mohl číst něco nového v Tvém osobitém stylu, dokonce natolik, že bych se spokojil i s Tvou reinkarnací, třeba do nového nicku - poota

1220
Zasloužilý člen
Dal: 1 poděkování
Dostal: 20 poděkování
Kontaktovat uživatele:

cesta k sobě

Příspěvek od 1220 »

Kšišnamurti napsal :
"Nikdo vás nemůže vytáhnout z pastí vašich závislostí-žádný guru,žádná droga,žádné mantram,ani já ne.
A zvláště já ne.Jediné co musíte udělat je být bdělými od začátku do konce.
Tato nová kvalita bdělosti je pozornost neohraničená jástvím.Tato pozornost je nejvyšší formou
cnosti.Je to láska.Je to nejvyšší Inteligence.A nemůže existovat pozornost,jestliže nejste citliví ke
struktuře a přirozenosti těchto člověkem vytvořených pastí.
Zdá se vám to těžké.......-lituji je to těžké.Znamená to stát docela sám.

Taky se může stát ve společenství lidí, kteří se o totéž snaží ,a protože se snaží o totéž nejdou běžnou cestou nelásky: kdo s koho , že člověk není sám.
Taky se může stát, že koan o tlesknutí jednou rukou má prosté řešení :
jsou k tomu zapotřebí jen dva lidé ;)
Taky se může stát, že tou cestou je klíč nalezen .
Stále se to děje, kdyby se to nedělo, temnota by dočista pohltila světlo, a tím by zničila i samu sebe.
Uvnitř lidských srdcí je poslední pozůstatek původního řádu , přeju Všem, abyste ho dokázali závisle ,a posléze nezávisle nacházet, je to bitva o život ,a čas ,jak tady známe, pracuje proti.

lajos
Zasloužilý člen
Dal: 471 poděkování
Dostal: 212 poděkování

Příspěvek od lajos »

Prdloušci- musím vám to napsat, jsem asi technokrat-čtu tady vše(na tomto fóru) ale ESP jen zapnu a jdu dál- některé záležitosti mají smysl a některé ne. Bohu dík na tomto fóru, jakkoliv smysluplný plk ESP bude asi dost mimo. Připadá mi to jako rušiví element, jsem asi z Hu?!

Návštěvník

re :Karel m

Příspěvek od Návštěvník »

Karel m píše: Uvnitř lidských srdcí je poslední pozůstatek původního řádu , přeju Všem, abyste ho dokázali závisle ,a posléze nezávisle nacházet, je to bitva o život ,a čas ,jak tady známe, pracuje proti.
Jeden z mála..který ví, kde se tesař zapoměl.. :D

jarda ovčák svitavy

Příspěvek od jarda ovčák svitavy »

Je to o hledání a kompromisech, o prioritách a o pocitech.Kolektivní společenstvo má 10milionů lidí. Když z něj vyčleníte necílové skupiny: důchodce,děti, příliš vzdělané, nevzdělané, jiná etnika, vzdálené osoby a všechny, kteří myslí jinak, tak zjistíme, že nám zbývá pouze pár bytostí, kteří s námi mohou sdílet ty nejvnitřnější hodnoty.Pokud nejsme tolerantní, tak vůbec nikdo. Ten kouří trávu, ten cigarety, ten moc pije a ten je moc či málo tlustej.........Negativní info je třeba nevidět a zabývat se pouze pozitivním. Záporů je plný svět a netřeba se tím zabývat. Od toho je armáda lepších tlučhubů. Proto nelze než li přát každému to, co mu je nejbližší a nejlákavější. Univerzální prohlédnutí a osvícení hned tak nepřijde. Možná po synchronizaci myslí. Chvála bohu, že každý vidíme svět jinak. Nerad bych sdílel své hodnoty s duševně frigidní úřednicí z berního úřadu nebo kontrolorem s klotovými rukávy. Naštěstí, co jednomu připadá důležité a rozhodující, pro druhého stupidní nesmysl. A to je dobře. Ještě pořád jsme lidi. Všichn dobří a každý po svém.
Chápu sice, že tato problematika není zdaleka tak důležitá, jako pozice tranzistoru ve schématu nebo Planckova konstanta, nicméně já to vidím takto.

Odpovědět

Zpět na „Universum“