la píše: ... to dokazuje že ten kdo vymyslel zavařovačku byl docela číman....

Jinak moc dík za testování, vylepšení chemie a info. Akorát mi u toho octa není jasné, jestli z toho neleze i CO2

S laskavým pozdravem, Slávek.
la píše: ... to dokazuje že ten kdo vymyslel zavařovačku byl docela číman....
Tohle je ocet CH3COOH, taky C2O2H4drakten píše:Zdravím , s dovolením bych přispěl svým poznatkem. ...
... mělo by to být takto: ... 2 CH3COOH + Mg ---> (CH3COO)2Mg + H2 ... viz příloha ...Slavek Krepelka píše:CH3COOH + Mg = C2OH + MgOH + H2
Ale kruciA(&F) píše: ... mělo by to být takto: ...
... tak potom zkus tohle ...la píše:Puknutí zavařovačky se nekonalo, což mi úplně zkazilo pyrotechnický zážitek očekával jsem slušný šploucha nejenom to, dokonce si to pod vodou chvilkama odfouklo pár přebytečných bublinek ...
A(&F) píše:... což mi připomnělo,...
A(&F) píše:... ten "Carbon monoxid" tam fakt nemá jak vzniknout ...
Co mě na těch grafech zaráží je, že se v nich u vody nijak neprojevuje anomální bod - rozhodně bych tam kolem něj čekal nějaký zlom - a ona všude rovná nebo plynulá čáraSlavek Krepelka píše:Taky jsem hledal rozpustnost plynů ve vodě a našel celkem slušnou tabulku. http://www.engineeringtoolbox.com/gases ... _1148.html
Mně ne. nemá s rozpustností nic moc společného. Ahoj, Slávek.poota píše:... že se v nich u vody nijak neprojevuje anomální bod...
To je podruhé.poota píše:V tom se asi neshodneme. ...