Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Nikola Tesla - souhrn dostupných informací

Filosofie přírodních jevů.
Odpovědět
jarda ovčák svitavy

Příspěvek od jarda ovčák svitavy »

Možná vám můj dotaz bude připadat podivný, ale zkuste to překousnout. Myslíte si někdo, že se mohl dostat N Tesla na frekvenci mikrovln? Bez magnetronu? Myslím tím kolem 2.2 ghz? Bez polovodičové základny? Nemáte někdo o tom pojem?.........

la
Zasloužilý člen
Dal: 763 poděkování
Dostal: 238 poděkování

.?

Příspěvek od la »

jarda ovčák svitavy píše:Možná vám můj dotaz bude připadat podivný, ale zkuste to překousnout. Myslíte si někdo, že se mohl dostat N Tesla na frekvenci mikrovln? Bez magnetronu? Myslím tím kolem 2.2 ghz? Bez polovodičové základny? Nemáte někdo o tom pojem?.........
http://upramene.cz/forum/viewtopic.php?t=436
Ani magnetron není třeba.
Zajímavé na tom je že uvnitř elektronky jsou využívány vakuum a vodní páry.
:D

Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Dle mého fungovalo teslovo auto na základě této malůvky.
Přílohy
CÍVKA.doc
(89.5 KiB) Staženo 611 x

jarda ovčák svitavy

Kdo jiný, že....

Barbucha
Zasloužilý člen
Dal: 5 poděkování
Dostal: 61 poděkování

Příspěvek od Barbucha »

jarda ovčák svitavy píše:Možná vám můj dotaz bude připadat podivný, ale zkuste to překousnout. Myslíte si někdo, že se mohl dostat N Tesla na frekvenci mikrovln? Bez magnetronu? Myslím tím kolem 2.2 ghz? Bez polovodičové základny? Nemáte někdo o tom pojem?.........
Záleží ma tom, které období máš na mysli. Ale na 2,2GHz nepotřebuješ polovodiče a koncem 30tých let mám pocit že magnetrony již znali. :bye:

Já to říkám pořád / neřád /, nejhorší jsou trpaslíci, všude vlezou a strašně se množí, jo ještě taky ten divnej němec co nám všechno skovává.
jarda ovčák svitavy

Špatná otázka. 2,2ghz a 1100w výkon. Mohl to někdo v Teslových časech zvládnout?

Martin z KE
Stálý člen

Příspěvek od Martin z KE »

Pokial ja viem tak tesla vyuzival rezonanciu zeme - tzv. schumanove rezonancie 7,8 Hz ci jak. Je to trochja mimo od 2,15 Ghz ale pridavam aj tak tent postreh :-)

Barbucha
Zasloužilý člen

Re: Zariva energie - pohon Teslova automobilu

Příspěvek od Barbucha »

MartinS píše:Zdravím.....Neví nekdo jaky prvek je v eteru na 2,153470 GHz?. .....
Moc nerozumím co tím myslíš. :dknow: :bye:

Já to říkám pořád / neřád /, nejhorší jsou trpaslíci, všude vlezou a strašně se množí, jo ještě taky ten divnej němec co nám všechno skovává.
poota
Zasloužilý člen
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

2,2ghz a 1100w

Příspěvek od poota »

Tesla přešel od střídavého proudu ke stejnosměrnému, u něhož se snažil dosáhnout co nejvyššího počtu přerušení. Když narazil na limity mechanických rotačních jiskřišť, vytvořil "speciální jiskřiště". Délkou jiskry reguloval napětí, a příčným magnetickým polem přerušoval oblouk. Počet pulzů zřejmě závisel na síle magnetu a na rezonančním kmitočtu obvodu cívka-kondenzátor-jiskřiště. Nejednalo se o střídavý proud, ale o proud pulzující a stejnosměrný. Výkon, který udává není asi měřený, protože nejspíš ani změřit nelze, ale odhadovaný podle porovnatelného účinku - např. délky výbojů nebo svítivosti žárovek či výbojek. Pokud je to opravdu takhle, mohl se klidně obejít bez polovodičů.

Barbucha
Zasloužilý člen

Re: 2,2ghz a 1100w

Příspěvek od Barbucha »

poota píše:Tesla......
:good: správně, musí to mít jiskru, když není stojí to za starou belu, a sebastián taky. :shock: :roll: :bye: :pivko:

marx
Starší člen

Příspěvek od marx »

Dosti casto se mluvi o tzv. 7-8Hz co ?

Nasel jsem, ze tuto frekvenci meri a sleduje (dle dostupnych info) na Slovensku, město Modra, geofyzikální observatoř a v Rusku.

7,83Hz prave take zkoumal W. O. Schumann v roce 1952. Pokud najdete info o tomto zkoumani je to docela zajimave, takove informativni, cteni.

Toto zkoumani taky pak hraje docela dulezitou roli ve vysvetlovani technologii v science fiction serialu Experiments Lain

Take v jednom z epizod X-Files Mulder zminuje toto zkoumani :)

Jedna se o "Schumann rezonance" - nejak docela casto zminovana frekvence a taky proc to cpou do filmu.

;)

Čas odhalí pravdu.
looki

Příspěvek od looki »

muzete nekdo napsat jak dosahnout pulzujiciho proudu ktere tesla tvoril??
pokud to chapu dobre tak to neni nic jineho nez obycejne SS napeti ktere je privedeno na rezonancni obvod L-C a ze ktereho je vystup tvoren timto pulznim napetim, nebo to je SS napeti mechanicky prerusovane ????
pokud nekdo vite vic tak to prosim rozepiste.
Dale me zajima civka s bifilarnim vinutim.tuto civku lze spatrit na teslovem fotu kde sedi na zidli a za nim je ona civka.Tak ale tato civka neni vinuta klasicky ale jednotlive vinuti je vedeno vedle sebe.nekdo ji naviji i tak ze ji vine jako klasickou jen stim ze ji vine dvojte a konce pouze spravne propoji.ktera verze je tedy spravna?pokud ona civka skutecne dokaze indukovat nekolika nasobne vetsi proud tak by pekne poslouzivala jak k vybijeni kondenzatoru ktery by ji mohl prerusovane nabijet (viz Energie z vakua) nebo muze slouzit jako dokonalejsi verze generatorovych civek,pripadne ji pouzit k jednomu s mnoha magnetickych motoru.
Zkousel nekdo zvas udelat ten pristroj co dokaze odebirat energii z vakua??
myslim ten kde se jedna elektroda pichne do blata a druha vstyci k nebi.mezi nimi je pak kondenzator a ten se pak necha oscilovat s civkou (nejspis tou bifilarni). Meril nekdo zda do kondenzatoru proudi nejaky proud??? ono se to jevi totiz docela logicky kdyz vememe v potaz klasickou bourku kde se blesk sveze treba po stromu .to by mohlo vysvetlovat ze energie opravdu dokaze teci i bez pritomnosti blesku (jen v mensi mire) rovnou do kondiku.pokud to jeste nikdo netestoval tak bych to i zkusil.pokud vim tak kondik si musim vyrobit sam a podle nej pak namotat civku.jaky kondik ale pouzit?? a zceho ho navinout??
dle mne to cele chce nejaky cizi budici obvod (podobne jako MEG) ktery vytvori ono energeticke vakuum a pak teprve muze priroda nasadit svuj opravny mechanizmus a energie muze vesele proudiit a snazit se zacelovat tuto mezeru.my pak muzem vyuzit teto schopnosti regenerace a toho stavu vyuzit k rezonanci.

drsnacek
Nový člen

Příspěvek od drsnacek »

MartinS píše:Zdravím

na zaklade amaterskeho popisu pana "Savo" o Teslove pohonu automobilu, se snazim pochopit a vytvorit neco - co mozna fungovalo pred 80 lety. :lol:
Zatim jsem u jednoduchych vypoctu civek, kondenzatoru, impedance, anten. Urcityma vypoctama jsem se dostal k frekvenci 2,153470 GHz.
Neví nekdo jaky prvek je v eteru na 2,153470 GHz? Na internetu jsem nasel pouze odkaz na prepetove ochrany do max. kmitoctu 2.15GHz. Ma-li nekdo zajimave informace o teto frekvenci muze mi je zdelit.

Dik za pomoc
Martin
K te frekvenci - je to napr. horni hranice mezifrekvence satelitnich prijimacu (950 - 2150 MHz). Proc je to zrovna tohle cislo, to ted z hlavy nevim...

Jak jste na tom s realizaci?

Rad bych udelal pokud mozno co nejprukaznejsi pokus dle popisu v Teslove patentu. Bohuzel prvni co me napadlo je to, ze v dnesni dobe je nase okoli tak zamorene elmag vlnami, ze bude problematicke udelat Teslovu "antenu" tak, aby nebyla zaroven dost vhodna pro prijem nektere frekvence pouzivane dnes "lidmi" pro vf prenosy... coz vysledek muze znacne "zkreslit"...

MartinS

Příspěvek od MartinS »

K te frekvenci - je to napr. horni hranice mezifrekvence satelitnich prijimacu (950 - 2150 MHz). Proc je to zrovna tohle cislo, to ted z hlavy nevim...

Jak jste na tom s realizaci?

Rad bych udelal pokud mozno co nejprukaznejsi pokus dle popisu v Teslove patentu. Bohuzel prvni co me napadlo je to, ze v dnesni dobe je nase okoli tak zamorene elmag vlnami, ze bude problematicke udelat Teslovu "antenu" tak, aby nebyla zaroven dost vhodna pro prijem nektere frekvence pouzivane dnes "lidmi" pro vf prenosy... coz vysledek muze znacne "zkreslit"...[/quote]

Dobrý den,

Jak se říká "Změna je život"

Testuji cívku
postupoval jsem tak, že jsem navinul bif. cívku na trubku o průměru 32mm o délce 90 mm. Průměr 32 mm je rovný tajenému číslu PI :lol: . Delka určena 3 x d.
Cívku jsem změřil má cca 900uH vlastní kapacita podle výpočtu cca 3.5 -6.5pF. Počítal jsem frekvenci kolem 2.1 MHz - Toť moje nějaká představa :o)

Praxe
Cívku jsem vinul bifilárně cca 300 závitu 0.25 zapojení konec - začátek druhé cívky. Pak jsem ji měřil používal jsem generátor 10kHz-1250kHz a univerzální měřič úrovně, měření bylo selektivní.
Použil jsem dvě stejné cívky a měřil vzájemnou indukčnost. V serii jsem k cívce připojil kondezátor 2,7 nF a pak jsem pokusně připojoval další v serii a zkoušel cívku přeladit.

Výsledek
Zjistil jsem, že největší vzájemna indukčnost mezi cívkami byla kolem cca 102kHz. Přenos byl ztrátový - žádná energie navíc :|
Můžu prohlásit, že tedy Teslova bif. cívka má nižší rezonanci, protože má velkou vlastní kapacitu - tedy nic neočekávaného :oops: Tuto cívku lze hůře přelaďovat na jinou frekvenci.

Jediná zajímavost je, že jsem se trefil přibližně "frekvencí" do Teslova distribučního systemu zářivé energie ;) - udává se 100 000 cyklu za sek.

To je vše, mám další nápady, které zatím zkouším.

S pozdravem MartinS

Berte toto jako obecnou informaci :) nechci ani nemám potřebu zatím něco popisovat, výsledky nejsou a teorii je spousta :lol:

hejkal2

Re: Ahoj.

Příspěvek od hejkal2 »

la píše:MĚŘENÍ JE NUTNOST!!!!!hrdinství není na místě.
Hezký, už svítíš? Tomuhle článku by se možná dalo věřit. O těch elektronkách si později mysleli, že jsou to usměrňovací elektronky. Je docela jednoduché to vyrobit, ale přeci jen, ty materiály jsou také radioaktivní. Bez laboratoře to nikdo neuvaří. Stejně bych byl rád svědkem takové fungující teslovy rekonstrukce ;)

Odpovědět

Zpět na „Universum“