Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...

Pro neználky(potřebuji vědět.....)

Společenské dění u nás i ve světě.
Zamčeno
Ilem
Zasloužilý člen
Dal: 71 poděkování
Dostal: 349 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: ovčák

Příspěvek od Ilem »

lajos píše:Jak se bude jmenovat ta TV stanice?
Český rozhlas 7
http://www.radio.cz/cz/html/kv.html

"Dum spiro spero"
Ciceron
jarda ovčák svitavy

Příspěvek od jarda ovčák svitavy »

Když jsme se vsázeli, jaká přijde odpověď, tak jsme uhodli. Bohužel oba.

lajos
Zasloužilý člen
Dal: 471 poděkování
Dostal: 212 poděkování

ovčák

Příspěvek od lajos »

Jak se ti k tomu vyjádřit? 21MHz a 100W , neboli krátkovlnný vysílač umožňuje komunikaci třeba do austrálie, myslím že pouze s koncesí.
Jak odstínit takový výkon co ty bys chtěl, si neumím dost dobře představit, popřípadě jaké zařízení se snažíš stavět a za jakým účelem?
Chceš zapalovat vodu? při působení výkonném RF ovlivnění?

jarda ovčák svitavy

Nejen tato skutečnost staví zařízení mezi nevyrobitelné legální cestou, ale i ostatní okolostojíčnosti. Rozhodně se nejedná o žádné zařízení popisované zde na foru. Odstínit vlny zřejmě nebude třeba skrze technologii použití, ovšem i na stínění jsem připraven. Mimochodem, tyto frekvence skýtají opravdu nedozírné možnosti. Jakákoli komunikace pomocí krátkých vln či sofistikovaného zařízení mne opravdu neinteresuje. Vodu pálit nebudu, vodík chrlit zdá se též ne, na to prostě nemám . Nejen znalosti, ale ani trpělivost. Nechci si hrát na pána tajemného, ani obhajovat před komisí svoji neschopnost, jen potřebuji poradit ohledně oscilátoru a zesilovače. Když se nám zadaří, toto forum bude první, kdo se to dozví. Tak bylo rozhodnuto hned zpočátku. Když se nezadaří, tak se nic nestane. Myslím, že na tom není nic zlého

Barbucha
Zasloužilý člen
Dal: 5 poděkování
Dostal: 61 poděkování

Příspěvek od Barbucha »

jarda ovčák svitavy píše:.... Nechci si hrát na pána tajemného, ani obhajovat před komisí svoji neschopnost, jen potřebuji poradit ohledně oscilátoru a zesilovače. .....
To je sice hezké, co povídáš a i pochopitelné, bohužel to co potřebuješ není HiFi zesik s 50Watama. To co uvádíš za potřebné parametry, a to jakou máš na to specifikace, je, bych řekl, v amatérských podmínkách docela neřešitelné.
Spousta neznámích, tvar průběhu signálu, modulace-pokud vůbec je, na co bude připojený výstup,potřebuješ vůbec zesilovač?-nestačil by akorát klíčovaný oscilátor, atd atd.... :roll: :bye:

Já to říkám pořád / neřád /, nejhorší jsou trpaslíci, všude vlezou a strašně se množí, jo ještě taky ten divnej němec co nám všechno skovává.
lajos
Zasloužilý člen
Dal: 471 poděkování
Dostal: 212 poděkování

Příspěvek od lajos »

Oscilátor asi neni problém, zesilovač nebo spíš vysílač potřebuješ stejně na něco napojit-antenu-zátěž. To se musí vždy přizpůsobit, propojení vysílače a zátěže. V časopise amaterské rádio by mohli být nějaké KV koncáky, myslím že až 600W-nee. Asi 100-200W ale jak jsem naznačil cpou to vždy do antény s příslušným přizpůsobením.

Ilem
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Jardo

Příspěvek od Ilem »

Aspoň bys mohl klukům naznačit charakter zátěže. Výpočtem vychází impedance 80 Ohm, ale jestli je zátěž spíš kapacitní, induktivní, nebo reálná, to se z toho nedozvíš.

"Dum spiro spero"
Ciceron
SW500

Příspěvek od SW500 »

Půjde to do cívky, průměr drátu 3mm průměr závitů 35mm a počet závitů 7. Je mi upřímně jedno, jestli to bude oscilátor, nebo zesilovač, potřebuju tyto hodnoty a průběh sinus. Přirozeně blbuvzdorné konstrukce přežijí, vím moc dobře, jak to je náchylné k autodestrukcím.

pepo.bn
Zasloužilý člen

Příspěvek od pepo.bn »

Páni zdravím Vás .SW500 pokjal nepatríš medzi tých , čo trpia ,,lakotou'' , tak si kúp koncák k CB-čku (po výmene 4 kondíkov si ho posunieš ,,kam je libo'') postav si k nemu jednoduchý oscilátorik (budenie CB koncáku je 4W , čo pri 21Mhz nie je ziadna veda) a máš to za pár ,,drobných'' doma na stole . PePo

Nič nie je nemožné , stačí len chcieť a vedieť ako na to !
Ilem
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ilem »

SW500 píše:Půjde to do cívky, průměr drátu 3mm průměr závitů 35mm a počet závitů 7. Je mi upřímně jedno, jestli to bude oscilátor, nebo zesilovač, potřebuju tyto hodnoty a průběh sinus. Přirozeně blbuvzdorné konstrukce přežijí, vím moc dobře, jak to je náchylné k autodestrukcím.
To vypadá, jako indukční licí přístroj do stomatologické laboratoře. Tam teda nevím kmitočet, odhaduju, že tak nějak by to mohlo být, ale jinak bys to měl skoro hotové. Bacha ty cívky tam jsou z trubiček a protýká jimi chladicí kapalina. Bez toho by se vlastními vířivými proudy utavily. Mám nějaké doma a asi bych je mohl i postrádat
http://www.shera-gracias.cz/index.php?n ... 778&cat=63

"Dum spiro spero"
Ciceron
Ilem
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ilem »

Tak jsem zjistil kmitočet stomatologických " ličáků" a je to jen 135 kHz, takže tudy ne.

"Dum spiro spero"
Ciceron
jarda ovčák svitavy

Díky všem, potíž vyřešena.Ještě bych potřeboval poradit se skin efektem. máte o tom někdo konkrétní informace, tedy souvislost frekvencí, průřezů, napětí, proudů,materiálů a pod. Ještě jsem se chtěl zeptat, zdali někdo nevíte o oleji, do nějž ponořují počítače jako do akvária? Skvělé chladící medium......

laik
Zasloužilý člen
Dal: 36 poděkování
Dostal: 43 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Zdravím

Příspěvek od laik »

Přeji pěknej večer.
Potřebuju poradit...Občas mám práci někde kde není el.a potřebuji míchadlo nebo el kladivo.a pod. uvažuji o koupi obyč el.centrály do 1500w. ale co kdybych si koupil místo toho jen měnič napětí, přes noc nabil jednu autobaterii a hurá na stavbu.případně si ho kabelem napíchnout přímo do auta a při spuštěným motoru abych nevymlátil baterku si sem tam něco namíchal.....když tak uvažuju ten měnič se mě může hodit aji jindy a jinde..
Dík za radu

Jsem svobodný, protože dělám to co chci a ne to co musím......
pepo.bn
Zasloužilý člen

Příspěvek od pepo.bn »

Jarda ovčák Svitavy , máme odpovede na tvoje otázky , máme , no ale takto sa problémi ,,tohto drhu'' predsa neriešia . Velmi mi tento tvoj prístup pripomína ,,dobu zlatokopov'' . No aby bolo medzi nami jarné ,,Mám rád čistý stöl'' , takže odpovede ,,tohto druhu'' už z mojéj strani nečakaj . PePo
Naposledy upravil(a) pepo.bn dne pát 17 říj 2008 21:41, celkem upraveno 1 x.

Nič nie je nemožné , stačí len chcieť a vedieť ako na to !
jarda ovčák svitavy

To je rozdíl mezi měničem a centrálou. Centrálou si nevybiješ baterii v autě úplně do dna. Vrtačka a nebo kladivo, počítej 1 kw. Spočítej si, jak dlouho budeš pracovat. Nejlevnější centrály se vyrovnají cenově výkonnému měniči.Zase tam moc na výběr není.........

Zamčeno

Zpět na „Vážně i nevážně o všem kolem nás“