Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...

Magnetické Pístové Motory

Své příspěvky můžete psát do "Diskuze".
Odpovědět
martin11
Zasloužilý člen
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

Re: mm

Příspěvek od martin11 »

marx píše: a jo, ano. doufam, ze uz brzy neco vyzkousis a predvedes to.
nebo jsi uz zkousel a nejde to ? kdy to prijde ?
...vše co jsem zatím zbastlil jsem uveřejnil...i dílčí zkoušky jsem popsal....stavbu toroidu jseme zde konzultovali s Akordem, animace dodal Gromit :bye: stavbu pístu doladil Ilem...kritiku provedl Karban.... :shock: ....pracuju na tom.....teď ladím mechanickou část...uhluju písty, rovnám ojnice a tak....pak přijde na řadu ten vlastní toroid....tj...ho sestavit a nacpat do rotoru....pak k tomu ...jako v motoru přidělat kliky a rozvod 12ti válce...písty spojit ojnicema s toroidem-osou....no .a..pink.... :shock: ...ukaž se osude....hezký večer všem martin11 :lol:

... věřím, že se " TO " povede ......
buky
Zasloužilý člen
Dal: 10 poděkování
Dostal: 20 poděkování

Příspěvek od buky »

martin11 píše:
...vše co jsem zatím zbastlil jsem uveřejnil...i dílčí zkoušky jsem popsal....stavbu toroidu jseme zde konzultovali s Akordem, animace dodal Gromit :bye: stavbu pístu doladil Ilem...kritiku provedl Karban.... :shock: ....pracuju na tom.....teď ladím mechanickou část...uhluju písty, rovnám ojnice a tak....pak přijde na řadu ten vlastní toroid....tj...ho sestavit a nacpat do rotoru....pak k tomu ...jako v motoru přidělat kliky a rozvod 12ti válce...písty spojit ojnicema s toroidem-osou....no .a..pink.... :shock: ...ukaž se osude....hezký večer všem martin11 :lol:[/quote]

Martine, tak jak to pokračuje, nějak záhadně mlčíš, doufám že stávka platí :D .

martin11
Zasloužilý člen

Příspěvek od martin11 »

Mimo téma (offtopic)
buky píše: Martine, tak jak to pokračuje, nějak záhadně mlčíš, doufám že stávka platí :D .
Stávka... je česky...sázka...??....no nevim , že bych se kdy na tema MM s kýmkoli vsadil.....ale určitě platí všechno co jsem napsal....takže koho to zajímá...tak stav věcí je takovýto.....je smontováno a vyuhlováno 12 kompletních sestav pístů s pomocným rámem "Y" vzor Ilem.....včetně vodících trnů...viz fotky někde zde ....nyní dělám pomocné rozvodové kolo pro ojnice...na pruměr 6 cm se musí vejít 12 ojnic včetně ložisek...takže rozvod bude 2patrový...po dokončení budu slaďovat rozvod ojnic s vlastními písty...a to výškově a navíc spojená operace....pístové magnety aby byly ve středu ...v ose toroidu...../ještě nevim jak, ale on někdo poradí.....Gromit, Ilem.... :shock: /....no a až to bude po mechanické stránce hotové...tak tam budu cpát magnety......na to se těšim......stahovák je už vymyšlenej...../jen nefunguje podle představ....stlačit 2 magnety k sobě je opravdu dřina.../...a bohužel nemohu použít Akordovu osvědčenou metodu vyzkratování magnetů....
...takže záhadně nemlčím..ale každý večer tomu věnuju dost času....občas také musím naštípat dříví, věnovat se mým oblíbeným 4 slepicím.../....skutečným slepicím....žádná přezdívka/...také máme nějaká vnoučata, která se musí hlídat, protože rodiče pracují na směny...a občas se jim to sejde....
...v pondělí sem dám fotky dílčích prací...aby jsi měl radost.. :idea: ...zdraví martin11 :idea:

Ilem
Zasloužilý člen
Dal: 71 poděkování
Dostal: 349 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ilem »

martin11 píše:eště nevim jak, ale on někdo poradí.....Gromit, Ilem.... :
V čem je problém? Z dostupných informací nevím.

"Dum spiro spero"
Ciceron
buky
Zasloužilý člen

Příspěvek od buky »

martin11 píše:
Stávka... je česky...sázka...??....v pondělí sem dám fotky dílčích prací...aby jsi měl radost.. :idea: ...zdraví martin11 :idea:
Jo, není to jednoduché. Ja se pasuju stále z dvěma neodymama 60 * 20 * 15, přes ocelový zetrvačník o průměru 800mm a atlouštky 10mm.
A stále nic, je to opravdu asi neprůstřelná záležitost zacyklit permanenetní magnety.
Ještě se pokusím přestínit magnety, jak se o to snažíš i ty, ale trochu jiným spůsobem.

Je to opravdu zajímavý se hrát z magnety, až do doby když to ostane v mrtvém bodě, pak nasleduje ledová sprcha - skušenost.
Udělat 360° otáčku aby magnety znovu a opakovaně působyly silou po dráze (další otáčka) je pořádná magořina :D

marx
Starší člen

Příspěvek od marx »

buky píše:
Jo, není to jednoduché. Ja se pasuju stále z dvěma neodymama 60 * 20 * 15, přes ocelový zetrvačník o průměru 800mm a atlouštky 10mm.
A stále nic, je to opravdu asi neprůstřelná záležitost zacyklit permanenetní magnety.
Ještě se pokusím přestínit magnety, jak se o to snažíš i ty, ale trochu jiným spůsobem.

Je to opravdu zajímavý se hrát z magnety, až do doby když to ostane v mrtvém bodě, pak nasleduje ledová sprcha - skušenost.
Udělat 360° otáčku aby magnety znovu a opakovaně působyly silou po dráze (další otáčka) je pořádná magořina :D
Je to magorina... nicmene funguje to... ;) Zapoj selsky rozum

martin_11... mel jsem neblahy sen... zes napsal tady na foru, ze tvuj motor nefunguje :(. V realu vsak citim, ze to v pistovem MM dotahnes dokonce :)

Čas odhalí pravdu.
buky
Zasloužilý člen

Příspěvek od buky »

marx píše:
buky píše:

Je to magorina... nicmene funguje to... ;) Zapoj selsky rozum

martin_11... mel jsem neblahy sen... zes napsal tady na foru, ze tvuj motor nefunguje :(. V realu vsak citim, ze to v pistovem MM dotahnes dokonce :)
Oporavdu to Martin má vymakané, mne zajímá hlavně toroid v rotoru, jestli působí stejně jako vlak zvednutý na elektromagnetickém polstáři.

martin11
Zasloužilý člen

Příspěvek od martin11 »

...ne...maglev je něco úplně jiného.....já se nevezu...resp...nekloužu po magnetismu....já těch sil chci přes kliku využít...ten toroid....1/2 cyklu písty přitahují...1/2 cyklu odpuzují...mezi tím je ...nebe a země.. :idea: ... :idea: ....hezký víkend martin11 :lol:

buky
Zasloužilý člen

Příspěvek od buky »

martin11 píše:
...ne...maglev je něco úplně jiného.....já se nevezu...resp...nekloužu po magnetismu....já těch sil chci přes kliku využít...ten toroid....1/2 cyklu písty přitahují...1/2 cyklu odpuzují...mezi tím je ...nebe a země.. :idea: ... :idea: ....hezký víkend martin11 :lol:
Zle jsem se vyjádřil. Myslel jsem to tak že jestli bude mezi mag. pístem a obvodu toroidu chod plynulý, to znamená že ak nebude magnet přestínen, budou otáčky zhlediska působení magnetických sil (magnetického pole) bez trhání - šklbání.

martin11
Zasloužilý člen

Příspěvek od martin11 »

buky píše: Zle jsem se vyjádřil. Myslel jsem to tak že jestli bude mezi mag. pístem a obvodu toroidu chod plynulý, to znamená že ak nebude magnet přestínen, budou otáčky zhlediska působení magnetických sil (magnetického pole) bez trhání - šklbání.
...zdarvím...tvuj dotaz..Buky...je na mě amaterského vynálezce - technika ...trochu zmatený...nejdříve napíšeš Maglev...a myslíš plynulý chod....
...pak , jestli to nebude škubat.....no mě z toho motoru škube koutek oka.../tik/...karbanovi koutek rtíku.../úšklebek/... :idea:
...nedávno se tu mihnul nějakej boredc../kde je mu konec/...co také tvrdil, že to má jako disertační práci...a že něco má...a že mu to "jen" trochu škube....ale že to odstraní setrvačníkem.... :shock: ...
....ačkoli nejsem technik/obehraná písnička/....tak reaguji i na tvoji větu....cituji...." budou otáčky zhlediska působení magnetických sil (magnetického pole) bez trhání - šklbání..." konec citátu....mám pocit, že každý motor....který se točí...tak to otáčení je složeno z mnoha jednotlivých škubů....spalovací motor škube...podle počtu pístů.....el moror "asi" škube podle počtu pólů.../jestli se pletu tak mě opravte...nikdy jsem to neřešil...a tato úvaha vzniká na základě dotazu.../...
...tak ...a k vlastní otázce....bude to moje MM škubat.....óóóó....kdyby to chtělo škubat..... :lol:
...ještě k tomu škubání..../je to spíše filosofie ode mne.../ale mám pocit , že i kružnice...je matematické škubání.....je to soustava bodů...a 1 bod...je škubnutí....a je jedno , jestli je bod kulatej nebo hranatej....zrovna tak jako u magnetů..../....jo k tomu jsem došel.....sám.../ každý magnet je samojediný bod....o dvou hodnotách....resp. o třech....je tam nula...
...tak zpět...k tomu škubání.....celý motor se staví proto, aby se zjistilo....co to udělá.....mimo Akorda a Karbana nikdo neví co to udělá....já to tuším, Gromit to tuší....Spaceball...tiše přihlíží...a ostaní nevědí která bije....jooo...zdravím Ilem.. :good: ..dneska poslal SZ.... "kterak magnetické pole vycentrovati" :idea:
návod s radostí uveřejním až ho budu aplikovat v praxi..a realisaci :shock:
....hezký víkend všem....zdravím všechny , kdož duševně snesou to dočíst až sem.. :oops: ....zdraví martin11 :lol:

buky
Zasloužilý člen

Příspěvek od buky »

Tak to je fakt, kdyby to chtělo škubat.
Ptám se proto, neboť mne to zatím udělalo jen jeden škub a nepomohl ani setrvačník, ani modlení :epray:

martin11
Zasloužilý člen

Příspěvek od martin11 »

...a teď k tvojí připomínce......" ... mne to zatím udělalo jen jeden škub a nepomohl ani setrvačník, ani modlení ... "
...jdeš na to dobře hochu.....modli se ....jo dotaz....ke komu se modlíš....jsou různá náboženství.... :shock: ....zkus také vonné tyčky a zaříkávání...někdy to funguje....
....jo a k tomu tvému škubu.....tomu se říká...problem posledního magnetu.../nebo prvního/...a tak jako u PM...to nevyřešíš setrvačníkem....viz diskuse o setrvačnících...a doufám , že po proškolení od vzdělaných ...když jsi jim kladl záludné otázky../např o gravitaci/..jsi pochopil, že energie je jen jedna../ osobně jsem tedy nepochopil, co energie je.. :oops: ../
...takže....dál pilně zkoušej...to platí i pro ostatní nadšence.....zapomeň na setrvačníky / a modlení ...ke komukoli.../.a hlavně ...uvažuj realisticky......když budeš něco bastlit.../ jako já/...tak to musí mít nějaký realistický základ....nemá cenu tupě kopírovat nefunkční točítka, která se objevují na netu...prostě...musíš něco vymyslet....něco svýho...já vím...je to problém...vidím to sám na sobě. :shock: ....zdraví martin11 :lol:

děda Slavík
Zasloužilý člen
Dal: 5 poděkování
Dostal: 132 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od děda Slavík »

...takže....dál pilně zkoušej...to platí i pro ostatní nadšence.....zapomeň na setrvačníky / a modlení ...ke komukoli.../.a hlavně ...uvažuj realisticky......když budeš něco bastlit.../ jako já/...tak to musí mít nějaký realistický základ....nemá cenu tupě kopírovat nefunkční točítka, která se objevují na netu...prostě...musíš něco vymyslet....něco svýho...já vím...je to problém...vidím to sám na sobě.
A hlavně, stojí to moc peněz. Na příklad jden rotor osadíš řadou magnetů, něco dáš na stator a ono to jakousi snahu má. Přidáš tedy další segment (rotor) Ale tam již narazíš (můj případ) na bábinku, která nepovolí další nákup. A tak se snažím u jediného disku, no a to je asi pro kočku. Možná ale, že nějaká vyšší moc záměrně mne nutí zůstat u jediného talíře a UDĚLAT SVĚTOVÝ OBJEV Cha, Cha, Cha.

Kluci, do toho.
martin11
Zasloužilý člen

Příspěvek od martin11 »

Mimo téma (offtopic)
...zdravím dědu S....jojojo...věda si žádá oběti......a ty na tom jsi vlastně ještě hůře...ty nejen , že musíš bojovat s fyzikálním zákonem...ale ještě s babkou....a to asi bude horší než cokoli jiného.. :shock: ..nejenže fyzika a věci spojené ...jsou jasné...ale babka.....to je neřízený torpédo....já to znám....no nevím co ti poradit...já to například dělám tak, že řeknu.....magnety stojí 2000.-...dozvím se , že jsem se zbláznil.....a dostanu limit 500.-....no a to stačí....protože potřebuju 650....rozdíl se nějak vysvětlí.....prostě na to musíš mazaně...../...jo v mým případě si všude přopiš ještě jednu nulu.../
...tak ...to bylo takové zpestření ..ve vláknu ..magnetické pístové motory....radost z bastlení všem /a všem děděčkům zvlášť/ přeje martin11 :lol:

děda Slavík
Zasloužilý člen
Dal: 5 poděkování
Dostal: 132 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od děda Slavík »

.magnetické pístové motory....radost z bastlení všem
Martine, ale stále s napětím čekám na ten tvůj nový X-válec. Nebo mně to uniklo?

Kluci, do toho.
Odpovědět

Zpět na „Seriál o magnetech + Diskuze“