Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Paraziti - příznaky, diagnostika, likvidace
-
- Starší člen
- Dal: 12 poděkování
- Dostal: 27 poděkování
Momentalne...
ahojte. len dokoncujem svoj pribeh vyrovnanania si uctov s parazitmy, takisto, ako urcite aj vy mate svoj pribeh a svoje specificke detaily na svojej vlastnej aniparazitalnej ceste. Nieco bude urcite spolocne a mozno nieco nie, kedze kazdy sme exemplar univerza .
Mojej doktorke som pred meiascom dala tu flasticku vodky, kde boli biele kolagenove utvary ktore mi vychadzali z diery dasna v ustach po uziti praziquantelu, no a podla nej su to cysty parazitov. V zbierke uz ma pasomnicu od inej pacientky, takze je rada, ze ma stretla a rozsiruje svoju zberatelsku policku. vravela ze som jeden z najcudnejsich pripadov. Lebo cysty z parazitov len tak nevychadzaju.Ked uvidela tie daslie uz tu publikovane veci, tak iba krutila hlavou. Jeden z tych utvarov, cerveny ze by aj mohol mat nazov: Haplorchis...s rodu Trematoda. vsetko su ale dohady.
Viem, kym to nerozlustia na parazitologickom oddeleni, nic nie je iste . Momentalne ako som uz predtym spominala, som na tom "protokole pani Evy"
kde som zacinala Flubadenzolom, Mirazd, potom zase Flubandezol, teraz Bendex, neskor opat Flubandezol, a potom katrex Katrex katrex. Moje telo ma ale poriadne reakcie, mozem ich prirovnat k "die off" reakciam ked som brala prvy krat MMS, ale toto je este silnejsie. Mam zvysenu teplotu, som slaba, je mi na zvracanie a riedka stolica, zimnice, bolesti hlavy, velka velka unava,.Celkovo nevladzem. nejem vela ale predsa casto chodim na zachod. Stolica samozrejme riedsia, ale nie tekuta a vela veci v nej nachadzam, napriklad nieco ako dazdovky, ale nie az tak tuhe, zaobalene stolicou teda hn ede, dalej vela asi tak 1 cm velkych ciernych tenkych utvarov, ako vlasy, je ich tam dost, a take iste ale biele a hrubsie a sem tam rozne slizy. semiacka ani neratam, ale to nikdy neviem ci je to z jedla alebo sa to tyka parazitov. vela malych ciernych bodiek. kedze teraz beriem bendax a predtym flubandezol, mozno by som mala ocakavat nejake skrkavky a toxokary, a tie male veci, crevne hadatka? tych mi bolo nameranych velmi vela, osobne mam taky pocit ze podla mojej diagnozy: disseminovana borelioza, by to mohli byt kludne dissemonovana strongyloids, co som si o om precitala na fore, ale to su vsetko iba domienky. Toto forum ma presvedcilo aj na smer ZAPPER, tak o xvilu by mi mal dojst jjeden z lacnejsich variant. po tychto chemikaliach ktore coskoro doberiem, chcem vycistit pecen, tyzden oddychnut a ist na trojkombinaciu cierny orech, klinceky a palinu. Z tych inych zahranicnych for si velmi ludia chvalili vyrobok HUmaworm, ten by som vyskusala po trojkombinacii. AK je to pre niekoho vela, chapem, ja sa iba riadim pocitom tela a ten ma smeruje takto.
P: S: Mozno trochu od temy, ale co ja som nevedela, mozno ste to tu uz ale riesili, ze klasicka soda bikarbona, aspon tu na isalnde obsahuje aluminium, preto ma moja doktorka nasmerovala na jeden jediny obchod kde ju Soda bikarbona neobsahuje, a ... tie tobolky do ktorych sa dava namlety hrebicek (klinceky) alebo hocico ine, aspon tu na islande , obsahuje zivocisny protein , povedala ze z krav a osipanych... to len informacia pre vegetarianov. Ja som o tom teda nevedela.
Mojej doktorke som pred meiascom dala tu flasticku vodky, kde boli biele kolagenove utvary ktore mi vychadzali z diery dasna v ustach po uziti praziquantelu, no a podla nej su to cysty parazitov. V zbierke uz ma pasomnicu od inej pacientky, takze je rada, ze ma stretla a rozsiruje svoju zberatelsku policku. vravela ze som jeden z najcudnejsich pripadov. Lebo cysty z parazitov len tak nevychadzaju.Ked uvidela tie daslie uz tu publikovane veci, tak iba krutila hlavou. Jeden z tych utvarov, cerveny ze by aj mohol mat nazov: Haplorchis...s rodu Trematoda. vsetko su ale dohady.
Viem, kym to nerozlustia na parazitologickom oddeleni, nic nie je iste . Momentalne ako som uz predtym spominala, som na tom "protokole pani Evy"
kde som zacinala Flubadenzolom, Mirazd, potom zase Flubandezol, teraz Bendex, neskor opat Flubandezol, a potom katrex Katrex katrex. Moje telo ma ale poriadne reakcie, mozem ich prirovnat k "die off" reakciam ked som brala prvy krat MMS, ale toto je este silnejsie. Mam zvysenu teplotu, som slaba, je mi na zvracanie a riedka stolica, zimnice, bolesti hlavy, velka velka unava,.Celkovo nevladzem. nejem vela ale predsa casto chodim na zachod. Stolica samozrejme riedsia, ale nie tekuta a vela veci v nej nachadzam, napriklad nieco ako dazdovky, ale nie az tak tuhe, zaobalene stolicou teda hn ede, dalej vela asi tak 1 cm velkych ciernych tenkych utvarov, ako vlasy, je ich tam dost, a take iste ale biele a hrubsie a sem tam rozne slizy. semiacka ani neratam, ale to nikdy neviem ci je to z jedla alebo sa to tyka parazitov. vela malych ciernych bodiek. kedze teraz beriem bendax a predtym flubandezol, mozno by som mala ocakavat nejake skrkavky a toxokary, a tie male veci, crevne hadatka? tych mi bolo nameranych velmi vela, osobne mam taky pocit ze podla mojej diagnozy: disseminovana borelioza, by to mohli byt kludne dissemonovana strongyloids, co som si o om precitala na fore, ale to su vsetko iba domienky. Toto forum ma presvedcilo aj na smer ZAPPER, tak o xvilu by mi mal dojst jjeden z lacnejsich variant. po tychto chemikaliach ktore coskoro doberiem, chcem vycistit pecen, tyzden oddychnut a ist na trojkombinaciu cierny orech, klinceky a palinu. Z tych inych zahranicnych for si velmi ludia chvalili vyrobok HUmaworm, ten by som vyskusala po trojkombinacii. AK je to pre niekoho vela, chapem, ja sa iba riadim pocitom tela a ten ma smeruje takto.
P: S: Mozno trochu od temy, ale co ja som nevedela, mozno ste to tu uz ale riesili, ze klasicka soda bikarbona, aspon tu na isalnde obsahuje aluminium, preto ma moja doktorka nasmerovala na jeden jediny obchod kde ju Soda bikarbona neobsahuje, a ... tie tobolky do ktorych sa dava namlety hrebicek (klinceky) alebo hocico ine, aspon tu na islande , obsahuje zivocisny protein , povedala ze z krav a osipanych... to len informacia pre vegetarianov. Ja som o tom teda nevedela.
- Bardioc
- Starší člen
- Dal: 19 poděkování
- Dostal: 74 poděkování
Re: Momentalne...
Ten Humaworm vypadá zajímavě, o něm jsem nevěděl! Díky.Magnea píše:Z tych inych zahranicnych for si velmi ludia chvalili vyrobok HUmaworm, ten by som vyskusala po trojkombinacii.
Odkaz tady
Žádná budoucnost nenapraví, co zmeškáš v přítomnosti. A. Schweitzer.
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 2 poděkování
- Dostal: 1 poděkování
Problém s čistou sódou bicarbonou je už i na Slovensku, treba preto kupovať čisté chemikálie. Zato sú už bežne dostať HPMC kapsule (tobolky), teda vegetariánske, i s Kosher a Halal certifikátom.Magnea píše:P: S: Mozno trochu od temy, ale co ja som nevedela, mozno ste to tu uz ale riesili, ze klasicka soda bikarbona, aspon tu na isalnde obsahuje aluminium, preto ma moja doktorka nasmerovala na jeden jediny obchod kde ju Soda bikarbona neobsahuje, a ... tie tobolky do ktorych sa dava namlety hrebicek (klinceky) alebo hocico ine, aspon tu na islande , obsahuje zivocisny protein , povedala ze z krav a osipanych... to len informacia pre vegetarianov. Ja som o tom teda nevedela.
- hanka
- Zasloužilý člen
- Dal: 812 poděkování
- Dostal: 875 poděkování
Ahoj Magneo,Magnea píše:ahojte. len dokoncujem svoj pribeh vyrovnanania si uctov s parazitmy....
sleduji Tvůj příběh od začátku, a moc Ti fandím a obdivuji, jak promyšleně a potom odvážně řešíš svůj problém . Musíš se teď cítit pod psa, a přesto si plánuješ, jak s těmi potvůrkami ještě zatočíš. Být těmi parazity, na nic nečekám a rychle uteču!
Díky za Tvoje zprávy a odkazy, jsou dobrým vodítkem pro ostatní, kteří si zatím jen pohrávají s myšlenkou, že se do toho pustí taky. Doufám, že nám i nadále budeš psát svoje zkušenosti - já se na ně těším.
Měj se hezky. Hanka.
Všechno je tak, jak má být.
"Všechno co jsme, povstává v našich myšlenkách. Mluv a jednej s nečistou myslí, a budou tě následovat problémy. Hovoř a jednej s čistou myslí, a štěstí tě bude následovat jako stín." Buddha
"Všechno co jsme, povstává v našich myšlenkách. Mluv a jednej s nečistou myslí, a budou tě následovat problémy. Hovoř a jednej s čistou myslí, a štěstí tě bude následovat jako stín." Buddha
-
- Starší člen
- Dal: 12 poděkování
- Dostal: 27 poděkování
Hanka, dakujem aj ja za povzbudenie:) Mna praveze toto forum a vase skusenosti velmi inspirovali a uplne ovplyvnili moj smer , co sa tyka uzdravovania tela. tak aj ja dakujem za vela a som rada ze mozem byt sucastou tejto velkej vymeny .
klystyr
koukám na toho malachova. díky za scan! a je to opravdu zajímavé čtení. ovšem člověk neví co dřív z těch postupů zkusit když nevím co mi je.
plánuji si udělat klystyr podle návodu co poslal mekac http://www.belousovi.cz/detoxikace.htm , ale nevím kde se shání ta nádoba . nevíte?
znovu připomínám že mám mírnou "vypouklinu" či zvednuté břicho na pravé straně z mého pohledu . v době kdy jsem měl roupi tak jsem v tom místě cítil navíc tlak, píchání, někdy možná i tupou bolest. teď jsou tyto příznaky skoro nulové, ale nafouknutost zůstala. ovšem větry to nejsou samozřejmě to bych to neměl od rána do večera 7 dní v týdnu
mám na to zkusit ten speciální klystýr dle zmíňěného návodu? zkusím ale jen tu méně nechutnou formu - tedy ne moč, ale voda s přísadami.
plánuji si udělat klystyr podle návodu co poslal mekac http://www.belousovi.cz/detoxikace.htm , ale nevím kde se shání ta nádoba . nevíte?
znovu připomínám že mám mírnou "vypouklinu" či zvednuté břicho na pravé straně z mého pohledu . v době kdy jsem měl roupi tak jsem v tom místě cítil navíc tlak, píchání, někdy možná i tupou bolest. teď jsou tyto příznaky skoro nulové, ale nafouknutost zůstala. ovšem větry to nejsou samozřejmě to bych to neměl od rána do večera 7 dní v týdnu
mám na to zkusit ten speciální klystýr dle zmíňěného návodu? zkusím ale jen tu méně nechutnou formu - tedy ne moč, ale voda s přísadami.
-
- Nový člen
cerv?
....bleee....dnes som si druhykrat urobila klystir s 20- timi aktivovanymi kvapkami MMS, a nasla som toto...boli toho asi 3-4 kusy...je to natrhnute /bolo to o cosi vacsie /..chcela som skusit konzistenciu- casto konzumujem mungo klicky, chcela som verit ze to bude ono...zial bolo to prilis gumovite..moze ist o nejakeho parazita?
..... ak ano, o akeho?
...aky by ste zvolili dalsi postup?...klystiry alebo odcervenie?
...neprijemny pocit.....
pardon za zduplovane foto, nejak sa tu este nevyznam...
..... ak ano, o akeho?
...aky by ste zvolili dalsi postup?...klystiry alebo odcervenie?
...neprijemny pocit.....
pardon za zduplovane foto, nejak sa tu este nevyznam...
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Naposledy upravil(a) Leonaisis dne ned 30 led 2011 10:14, celkem upraveno 2 x.
- Slavek Krepelka
- Zasloužilý člen
- Dal: 2432 poděkování
- Dostal: 3249 poděkování
Re: cerv?
Jestli máš zuby, tak klíček to nebude. Dej to dochtorovi na určení. To snad zvládne.
Jinak snad jdi zpátky na "upravit", a pár těch pětiplikátů zruš. Jeden ale určitě nech. Taky je dobré ty fotky vrazit do Wordu, uložit dokument jako html, otevřít html browserem a obrázek si znovu uložit. Dá se v tom Wordu i přistříhnout. Složka obrázku je pak daleko menší.
Ahoj, Slávek.
Jinak snad jdi zpátky na "upravit", a pár těch pětiplikátů zruš. Jeden ale určitě nech. Taky je dobré ty fotky vrazit do Wordu, uložit dokument jako html, otevřít html browserem a obrázek si znovu uložit. Dá se v tom Wordu i přistříhnout. Složka obrázku je pak daleko menší.
Ahoj, Slávek.
Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
-
- Nový člen
cervy
...zuby mam, okrem toho som ten typ cloveka co jedlo rozzuje na kasu kym ho pusti dole krkom...i keby som chcela verit ze to bol klicok, material bol gumovity a tazko roztrhnutelny..teraz som bola pretrhnut naklicene mungo co konzumujem, je to krehke, klicok sa lame...nemohlo to byto ono...
....vcera som sa vecer este odvcervila kvalitnou pastou co davam konom /equest pramox /, samozrejme s davkovanim na moju vahu....nie niesom blazon- pocit ze mam v sebe cervy zatienilo vsetko ostatne :-)
...v akych intervaloch je dobre pokracovat?
....vcera som sa vecer este odvcervila kvalitnou pastou co davam konom /equest pramox /, samozrejme s davkovanim na moju vahu....nie niesom blazon- pocit ze mam v sebe cervy zatienilo vsetko ostatne :-)
- Slavek Krepelka
- Zasloužilý člen
Re: cervy
Klíček to tedy nebyl. Na test.Leonaisis píše: ....vcera som sa vecer este odvcervila kvalitnou pastou co davam konom /equest pramox /, samozrejme s davkovanim na moju vahu....nie niesom blazon- pocit ze mam v sebe cervy zatienilo vsetko ostatne :-)
Jak pokračovat? Nevím. Do parazitů jsem se ještě nepustil, ale začínáte mne přesvědčovat že bych měl. Stejně to byla moje první myšlenka, když mi MuDrc před dvěma rokama řekl, že neví co se mno a začal jsem se starat sám. Nechal jsem si udělat rozbor stolice a vyšlo to na prázdno. Jenže to moc neznamená. To, že není důkaz, není důkaz, že to není.
Jak pokračovat? Buďto jako s koněm, nebo si projeď dobře Pala. S tím červavým pocitem to mohlo docela dobře být i psychické, ale kdo ví.
Ahoj, Slávek.
-
- Nový člen
equest pramox
...zacala som pred dvoma tyzdnami uzivat mms1 a mms2, nemam ziadne zdravotne problemy, len tak preventivne...
...vzdy som si kladla pri odcervovani zvierat otazku, preco sa neodcervuju ludia...moja intuicia mi napovedala ze tam bude zakopany pes pri mnohych chronickych a inych ochoreniach..nikdy som neverila ze nas ludi sa to netyka..ked som narazila na toto forum, vela veci sa mi objasnilo a potvrdilo..mala som v plane odcervit sa hrebickovou kurou, ale vcerajsi nalez moje rozhodnutie odcervit sa velmi urychlil...
...tato pasta je povazovana medzi najlepsie co su na trhu....
.......tu je nieco o tom...
Na liečbu zmiešaných cestód a nematód alebo infekcií artropódami, spôsobených kmeňmi citlivými na moxidektin a praziquantel:
Veľké strongyli:
Strongylus vulgaris (dospelé )
Strongylus edentatus (dospelé )
Triodontophorus brevicauda (dospelé)
Triodontophorus serratus (dospelé)
Triodontophorus tenuicollis (dospelé)
Malé strongyli (dospelé a intraluminálne larválne štádiá):
Cyathostomum spp.
Cylicocyclus spp.
Cylicostephanus spp.
Cylicodontophorus spp.
Gyalocephalus spp.
Škrkavky:
Parascaris equorum (dospelé)
Ďalšie druhy:
Oxyuris equi (dospelé)
Habronema muscae (dospelé)
Gasterophilus intestinalis (L2, L3)
Gasterophilus nasalis (L2, L3)
Strongyloides westeri (dospelé)
Trichostrongylus axei (dospelé)
Pásomnice (dospelé):
Anoplocephala perfoliata
Anoplocephala magna
Paranoplocephala mammillana
Účinné látky v 1 g:
Moxidectinum 19,5 mg
Prazinquantelum 121,7 mg
Pomocné látky:
Alcohol benzylicus
Butylhydroxytoluenum
LF: Gél na perorálnu aplikáciu.
Bledožltý až oranžovo-ružový perorálny gél.
FV: Farmakoterapeutická skupina: antiparazitikum, endektocid.
ATC vet kód: QP 54 AB 02, moxidektin kombinácia.
FD: Moxidektin je antiparazitárny liek, účinný proti širokému okruhu endoparazitov a ektoparazitov, ktorý predstavuje druhú generáciu makrolidových laktónov rodu milbemycinu. Moxidektin reaguje s kyselinou gama-aminomaslovou (GABA) a glutamátom v regulácii ciest chloridových iónov. Vlastný účinok spočíva v uvoľnení chloridových kanálov na postsynaptických spojoch, čím dochádza k zaplaveniu chloridových iónov a k navodeniu ireverzibilného kľudového stavu. Tým dochádza k paralytickému ochabnutiu a až k úhynu parazitov, ktorí prichádzajú do styku s liekom.
Praziquantel je antiparazitárny liek všeobecne používaný u mnohých druhov zvierat ako anthelmintikum.
Praziquantel je rýchlo absorbovaný povrchom parazita (tegumentom) a je v tele parazita rovnomerne distribuovaný. In vitro a in vivo sú preukazované závažné zmeny tegumentu parazita, ktoré navodzujú kontrakcie a paralýzu parazita. Praziquantel mení permeabilitu membrány parazita voči iónom vápnika, čím narušuje metabolizmus parazita.
Liek je rovnako účinný proti cyathostómam, ktoré sú rezistentné voči benzimidazolu.
FK: Moxidektin je absorbovaný po perorálnom podaní, maximálna koncentrácia v krvi je dosiahnutá približne o 6- až 8 hodín po aplikácii.
Liek je distribuovaný do všetkých tkanív organizmu, ale vzhľadom ku svojej lipofilnej vlastnosti je selektívne koncentrovaný v tuku.
Polčas eliminácie je 11dní.
Moxidektin prechádza v organizme čiastočnou biotransformáciou hydroxyláciou a jediná
významná cesta vylučovania je trusom.
Praziquantel je rýchlo a takmer celkom absorbovaný v žalúdku a v tenkom čreve. Maximálna koncentrácia v krvi je dosiahnutá v priebehu hodiny po perorálnom podaní. Polčas eliminácie praziquantelu je u koní kratší ako 1 hodina. Praziquantel je rýchlo metabolizovaný v pečeni. Jeho najdôležitejší metabolit je zložka blízka 4-hydroxycyklohexylu.
..kedze som so zvieratami uz vela rokov v dennodennom styku, urcite som nieco nachytala a hadam moze byt tato pasta uzitocna aj mne...
.....aplikacia bola jednoducha, nic neprijemne a ani teraz nepocitujem vobec nic nezvykle...
...vzdy som si kladla pri odcervovani zvierat otazku, preco sa neodcervuju ludia...moja intuicia mi napovedala ze tam bude zakopany pes pri mnohych chronickych a inych ochoreniach..nikdy som neverila ze nas ludi sa to netyka..ked som narazila na toto forum, vela veci sa mi objasnilo a potvrdilo..mala som v plane odcervit sa hrebickovou kurou, ale vcerajsi nalez moje rozhodnutie odcervit sa velmi urychlil...
...tato pasta je povazovana medzi najlepsie co su na trhu....
.......tu je nieco o tom...
Na liečbu zmiešaných cestód a nematód alebo infekcií artropódami, spôsobených kmeňmi citlivými na moxidektin a praziquantel:
Veľké strongyli:
Strongylus vulgaris (dospelé )
Strongylus edentatus (dospelé )
Triodontophorus brevicauda (dospelé)
Triodontophorus serratus (dospelé)
Triodontophorus tenuicollis (dospelé)
Malé strongyli (dospelé a intraluminálne larválne štádiá):
Cyathostomum spp.
Cylicocyclus spp.
Cylicostephanus spp.
Cylicodontophorus spp.
Gyalocephalus spp.
Škrkavky:
Parascaris equorum (dospelé)
Ďalšie druhy:
Oxyuris equi (dospelé)
Habronema muscae (dospelé)
Gasterophilus intestinalis (L2, L3)
Gasterophilus nasalis (L2, L3)
Strongyloides westeri (dospelé)
Trichostrongylus axei (dospelé)
Pásomnice (dospelé):
Anoplocephala perfoliata
Anoplocephala magna
Paranoplocephala mammillana
Účinné látky v 1 g:
Moxidectinum 19,5 mg
Prazinquantelum 121,7 mg
Pomocné látky:
Alcohol benzylicus
Butylhydroxytoluenum
LF: Gél na perorálnu aplikáciu.
Bledožltý až oranžovo-ružový perorálny gél.
FV: Farmakoterapeutická skupina: antiparazitikum, endektocid.
ATC vet kód: QP 54 AB 02, moxidektin kombinácia.
FD: Moxidektin je antiparazitárny liek, účinný proti širokému okruhu endoparazitov a ektoparazitov, ktorý predstavuje druhú generáciu makrolidových laktónov rodu milbemycinu. Moxidektin reaguje s kyselinou gama-aminomaslovou (GABA) a glutamátom v regulácii ciest chloridových iónov. Vlastný účinok spočíva v uvoľnení chloridových kanálov na postsynaptických spojoch, čím dochádza k zaplaveniu chloridových iónov a k navodeniu ireverzibilného kľudového stavu. Tým dochádza k paralytickému ochabnutiu a až k úhynu parazitov, ktorí prichádzajú do styku s liekom.
Praziquantel je antiparazitárny liek všeobecne používaný u mnohých druhov zvierat ako anthelmintikum.
Praziquantel je rýchlo absorbovaný povrchom parazita (tegumentom) a je v tele parazita rovnomerne distribuovaný. In vitro a in vivo sú preukazované závažné zmeny tegumentu parazita, ktoré navodzujú kontrakcie a paralýzu parazita. Praziquantel mení permeabilitu membrány parazita voči iónom vápnika, čím narušuje metabolizmus parazita.
Liek je rovnako účinný proti cyathostómam, ktoré sú rezistentné voči benzimidazolu.
FK: Moxidektin je absorbovaný po perorálnom podaní, maximálna koncentrácia v krvi je dosiahnutá približne o 6- až 8 hodín po aplikácii.
Liek je distribuovaný do všetkých tkanív organizmu, ale vzhľadom ku svojej lipofilnej vlastnosti je selektívne koncentrovaný v tuku.
Polčas eliminácie je 11dní.
Moxidektin prechádza v organizme čiastočnou biotransformáciou hydroxyláciou a jediná
významná cesta vylučovania je trusom.
Praziquantel je rýchlo a takmer celkom absorbovaný v žalúdku a v tenkom čreve. Maximálna koncentrácia v krvi je dosiahnutá v priebehu hodiny po perorálnom podaní. Polčas eliminácie praziquantelu je u koní kratší ako 1 hodina. Praziquantel je rýchlo metabolizovaný v pečeni. Jeho najdôležitejší metabolit je zložka blízka 4-hydroxycyklohexylu.
..kedze som so zvieratami uz vela rokov v dennodennom styku, urcite som nieco nachytala a hadam moze byt tato pasta uzitocna aj mne...
.....aplikacia bola jednoducha, nic neprijemne a ani teraz nepocitujem vobec nic nezvykle...
Naposledy upravil(a) Leonaisis dne ned 30 led 2011 20:28, celkem upraveno 2 x.
-
- Nový člen
odcervovaky
...a este zaujimavost....
Moderní odčervovací přípravky mají extrémní terapeutickou šířku, tzn. jejich toxické působení na organismus je, ve srovnání s jejich účinností vůči parazitům, zanedbatelné až nulové. Veškeré obavy z „chemie" a jejího škodlivého působení na ošetřované koně jsou tedy liché. Co je horší, podobné názory, zaplavující internetové diskuze, odvádějí pozornost od skutečného problému, kterým je:
Strmý nárůst rezistence řady parazitárních druhů k antihelmintikům.
Moderní odčervovací přípravky mají extrémní terapeutickou šířku, tzn. jejich toxické působení na organismus je, ve srovnání s jejich účinností vůči parazitům, zanedbatelné až nulové. Veškeré obavy z „chemie" a jejího škodlivého působení na ošetřované koně jsou tedy liché. Co je horší, podobné názory, zaplavující internetové diskuze, odvádějí pozornost od skutečného problému, kterým je:
Strmý nárůst rezistence řady parazitárních druhů k antihelmintikům.
- Slavek Krepelka
- Zasloužilý člen
Re: odcervovaky
Nazdar Panenko,
Děkujeme. +1
S laskavým pozdravem, Slávek.
Děkujeme. +1
- Slavek Krepelka
- Zasloužilý člen
Re: pramox
Achtung!Leonaisis píše: ...tato pasta je povazovana medzi najlepsie co su na trhu....
Pramox není z toho co vidím na internetu správné označení. Jde o gel pro člověčí použití a nic protiparazitního v sobě nemá a je na předpis.
Equest® Pramox je trademark odčervovacího přípravku pro koně a tudíž přípravek citovaný Leonaisis.