PMS1 - zkušenosti, dotazy atd.
Napsal: stř 09 čer 2010 17:24
vlákno čisté - poo.
Již pár dnů testuji na sobě nový způsob užívání MMS1 - jde o práškový chloritan sodný (80%) v kombinaci s práškovým Betainem HCl. Nazval jsem to původně T-MMS, ale jelikož se ozvala námitka, že to nemá nic společného s MMS1, přejmenoval jsem to na PMS1.
Výhody PMS1 - dle mých zkušeností (oproti klasickému MMS1):
- odbourává špatnou chuť při pití
- pomalu se aktivuje v žaludku, průběžně se promíchává s obsahem žaludku
- několikanásobné snížení odéru při říhání (doporučuji brkat pusou, né nosem, s následným "odfouknutím")
- není nutné tolik zapíjet (jako např. při MMS2)
- mnohem více aktivuje imunitu než původní MMS1 aktivované kyselinou citronovou
- nezpůsobuje pálení žáhy díky obsahu HCl (při vyšších množstvích chloritanu k HCl doporučuji přidávat další HCl v tobolce nebo tabletě)
- nejsou nutné pauzy s vitamínem C, lze brát bez přestávek s tím, že se nedostavuje zvracení či průjem
- je možné dávat mnohem vyšší dávky než u klasického MMS1
- v případě "nadupání" tobolky dochází k ještě pomalejší aktivaci, tedy ještě pomalejším pochodům v žaludku
Nevýhody:
- horší odhad množství při dávkování
- smíchaná směs vydrží pouze den, pak vlhne a tím se samovolně aktivuje - žloutne
- nepohodlné "tobolkování"
- hrozí přetížení ledvin při neúměrném navyšování (info dále)
K vyhotovení PMS1 potřebujete:
- práškový chloritan sodný
- Betain HCl v tobolkách (nebo i jen Betain HCL prášek, ale ten netuším, jestli ho vůbec někdo prodává)
- případně další prázdné tobolky
Postup:
Vysypete jednu tobolku s betainem HCl, do prášku přimícháte nepatrné množství práškového chloritanu sodného (poměr Betainu HCL a chloritanu sodného by neměl přesáhnout 4:1 - tedy vždy musí být více Betainu HCL). Promícháte a pak touto směsí naplníte tobolku zpět a uzavřete. Případně můžete směs do tobolky natlačit. Počítejte s tím, že čím více natlačíte směs zpět do tobolky, může také zežloutnout (záleží na vlhkosti, která se do směsi dostala). To není na škodu, pokud nedojde ke zhnědnutí směsi. Při polykání tobolky doporučuji zapít trochou pitné vody. Záleží také na teplotě vody, čím teplejší, tím je aktivace rychlejší (může být nežádoucí). Pak snězte alespoň trochou jídla - stačí např. kousek rohlíku, aby tobolka nezůstala v jícnu - mohlo by dojít k nežádoucím reakcím.
Mohlo by vás zajímat:
Funguje to vůbec?
Funguje to Při nižších dávkách jsem cítil aktivitu na játrech, při dalším navyšování se dále nic moc nedělo, až při dalším navýšení jsem cítit aktivitu v hlavě...
Je to nebezpečné?
Je potřeba začínat s opravdu malou dávkou chloritanu sodného, postupně opatrně navyšovat.