Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Tesla - diskuze
Moderátor: sao
Tesla - diskuze
Ej ci pana tak tebe ruky nohy bozkavat za to :-) Fak velmi pekne dakujem aj ja a urcite aj kopa inych ludi. Velmi dobra robota
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 48 poděkování
- Dostal: 269 poděkování
Poděkování
Ahojky,Jozi píše:Ej ci pana tak tebe ruky nohy bozkavat za to :-) Fak velmi pekne dakujem aj ja a urcite aj kopa inych ludi. Velmi dobra robota
musím se přidat k Jozimu, bez těchto kvalitních překladů jsem tápal ve tmě
Díky,díky,díky.
Jinak se zamyslete nad patenty Tesly. Nikde netvrdí že sosá volnou energii. To jeho zařízení na dálkový přenos energie je fantasticky jednoduchý a mám dojem že jej využíval i pro ten svůj elektromobil.
Elektronický smog tenkrát eště nebyl, rádio se teprve vyméšlelo o elektronice ani nemluvě.
Jinak to trafo je pouhým trafem kde VE navíc nevytřískáme
ALE Ta konstrukce se mi tuze líbí. Je to dnoduchý na výrobu na koleně, snese to moc A i moc V a ještě k tomu bezpečně. Už mám plnó hlavu co se s tím dá dělat a to se budete divit
Takže vydržať
H.
Honzine -- enem opatrně , ať to tady neroztřeseš
Pánové,viděl jste někdo včera od 20:00 na čt2 pořad o Tunguzském meteoritu?Od chvíle,kdy přišla řeč na N.Teslu a okrajově i na volnou energii,tak jsem nevěřil,že sleduji tzv.veřejnoprávní vysílání.Opravdu nářez,doporučuji najít na webu a shlédnout.
Ano shlédlo to mnoho lidiček a já jsem to i nahrál a kdo to ještě neviděl , tak to budou po půlnoci dávat jako repete pro ty , kdož neměli čas a flákali se někde po hospodě místo toho , aby sledovali , cože to o Panu Teslovi zase někdo povídá a jakejže to byl kluk šikovná a nebo co mu to kdo zas přišil .
Ano shlédlo to mnoho lidiček a já jsem to i nahrál a kdo to ještě neviděl , tak to budou po půlnoci dávat jako repete pro ty , kdož neměli čas a flákali se někde po hospodě místo toho , aby sledovali , cože to o Panu Teslovi zase někdo povídá a jakejže to byl kluk šikovná a nebo co mu to kdo zas přišil .
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 384 poděkování
- Dostal: 243 poděkování
čt 2 ....22.2 20.oo
...stačilo by, kdyby někdo stahnul jen to o Teslovi...ostatní sice bylo zajímavé ale už ne tolik.....byly zde ukázky z hraného filmu...ale jedna věta mě také zarazila...Tesla dělal pokus..??...a na Manhetnu popraskali baráky....prej zařízení do kapsy....tak to během pokusu rozbil kladivem....toto jsem nikde zatím nezaslechl...nebo přeslechl....m11
... věřím, že se " TO " povede ......
-
- Zasloužilý člen
- Dostal: 7 poděkování
007
Spekulace na téma p. Tesla a jiné mu přisuzované , by bylo trošku předčasné . Jedna stránka věci jsou Tesla patenty a druhá je jejich odzkoušení a vřele to každému doporučuji , protože přes všechny zkušenosti a složité zapojení , které p. Tesla prováděl , přišel a přešel hodně rychle na zásadní věci a tím jsou Jednoduchost a Preciznost , které preferuji i já , protože složitá zařízení jsou nejenom drahá a poruchová , ale taky vcelku nereplikovatelná pro velkou toleranci součástek .
P. Tesla se musí v prvé řadě pochopit , tzn vžít se do jeho myšlení a pak Vám to už půjde samo . No a až Vám to teda půjde samo , tak nic z toho co uděláte hned nezavrhujte , ale nechte si to , jak se říká - sednout , protože jsou věci , které se hned tak nerozběhnou , protože jste třeba netrefili tu správnou rezonanci , tedy není to řádně sladěno .
Až uděláte někdy něco , co se Vám rozkmitá , a pochopíte , proč se tak stalo , tak Vám to bude jasný a nemyslete si , že všechno co běží , musíte zákonitě cítit v ruce a nebo vidět okem .
P. Tesla se musí v prvé řadě pochopit , tzn vžít se do jeho myšlení a pak Vám to už půjde samo . No a až Vám to teda půjde samo , tak nic z toho co uděláte hned nezavrhujte , ale nechte si to , jak se říká - sednout , protože jsou věci , které se hned tak nerozběhnou , protože jste třeba netrefili tu správnou rezonanci , tedy není to řádně sladěno .
Až uděláte někdy něco , co se Vám rozkmitá , a pochopíte , proč se tak stalo , tak Vám to bude jasný a nemyslete si , že všechno co běží , musíte zákonitě cítit v ruce a nebo vidět okem .
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 384 poděkování
- Dostal: 243 poděkování
Tesla
...o tomto pokusu byla v tv jen letmá zmíňka...
Zbořit Brooklynský most za pár minut
Když jednoho dne roku 1898 zkouší malý elektromechanický oscilátor, připojí jej k ocelovému pilíři probíhajícímu středem celé budovy. Jako vždy s velkým zaujetím sleduje, jak navazují stále rychleji resonanci nejdříve s jedním a postupně s dalšími předměty v laboratoři, jak se jedny při určitém kmitočtu zastavují a druhé zase dávají do pohybu. Jenže tentokrát se chvění pilířem šíří celým Manhattanem a vibrace jsou tak silné, že praskají skla v oknech a lidé prchají do ulic. Když policejní stanice zjistí, že nejde o zemětřesení, vypraví se s velkou chutí za tím „potrhlým vynálezcem“, na nějž má už nějaký čas spadeno. Tesla přehnaný důsledek svého experimentu nakonec zavčas zaregistruje a důkazy stačí zlikvidovat. Novinářům pak suše řekne, že kdyby se mu zachtělo, mohl by v několika minutách zničit Brooklynský most.
...děkuji za info GROMITOVI...
Zbořit Brooklynský most za pár minut
Když jednoho dne roku 1898 zkouší malý elektromechanický oscilátor, připojí jej k ocelovému pilíři probíhajícímu středem celé budovy. Jako vždy s velkým zaujetím sleduje, jak navazují stále rychleji resonanci nejdříve s jedním a postupně s dalšími předměty v laboratoři, jak se jedny při určitém kmitočtu zastavují a druhé zase dávají do pohybu. Jenže tentokrát se chvění pilířem šíří celým Manhattanem a vibrace jsou tak silné, že praskají skla v oknech a lidé prchají do ulic. Když policejní stanice zjistí, že nejde o zemětřesení, vypraví se s velkou chutí za tím „potrhlým vynálezcem“, na nějž má už nějaký čas spadeno. Tesla přehnaný důsledek svého experimentu nakonec zavčas zaregistruje a důkazy stačí zlikvidovat. Novinářům pak suše řekne, že kdyby se mu zachtělo, mohl by v několika minutách zničit Brooklynský most.
...děkuji za info GROMITOVI...
... věřím, že se " TO " povede ......
Re: Tesla
Ten Teslov elektromechanický oscilátor bol celkom jednoduchý elektromechanický menič využívajúci jednu z vlasnosti každého feromagnetického materialu v pásme od 18 do 100 kHz . Nič záhadného v tom netreba hladať , preto žé konkrétne v tomto prípade ide o jeden druh obyčajného ultrazvukového generátora bežne využívaného nar. v strojárstve pri obrábani kovou , pri spájkovaní , pri bodovom zváraní alebo v zlievarnach pri homogenizáciji rôznych zliatin v ,,tekutom stave" atď. . Pepemartin11 píše:... malý elektromechanický oscilátor...
Dobrý karbaník vie , že aj oko je možné prebiť .
- poota
- Zasloužilý člen
- Dal: 1692 poděkování
- Dostal: 2418 poděkování
Grygar o meteoritu
tak takhle asi jsem čuměl na to, jakou hovadinu dokázal študovanej člověk ze sebe vysoukat jako komentář k meteoritu. Tak podle pana Grygara se ten meteorit začal na čelní straně drobit, takže tím se zvětšil jeho čelní odpor, následkem čehož se prudce zastavil a tím pádem musel neprodleně proměnit svoji obrovskou kinetickou energii, což realizoval zčásti jako světelné záření a zbytek použil k mohutnému výbuchu, který jej zcela rozmetal. Stále ještě se nemohu vzpamatovat z toho, co jsem slyšel. My vlastně máme obrovské štěstí, že při brždění auta ho zastavujeme tak pomalu, že se jeho kinetická energie stihne proměnit v brzdách na teplo. Kdybychom totiž to auto zastavili rychleji neboli na fleku, tak část auta vyzáříme do prostoru jako světlo a ten zbytek rozmetáme mocným výbuchem po širém okolí. A stejně bychom měli dopadnout, kdyby se náš čelní odpor nenadále zvětšil třeba jen otevřenou kapotou. Pámbu s námi a zlé pryč! Doporučuji lehoučkou nohu na brzdě - poota
- Aquarius1
- Zasloužilý člen
- Dal: 5 poděkování
- Dostal: 20 poděkování
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 1 poděkování
- Dostal: 20 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Pokud jsou výroky pravdivé, tak
se nebudeme divit a jdeme vlastní cestou
http://cs.wikiquote.org/wiki/Ji%C5%99%C ... cite_ref-3
dobrý postřeh Peťo,někde lze v souvislosti s Měsícem i nalézt
video, kde se dokonce boxovalo.......nebo boxem vyhrožovalo.
Založmež ale vlákénko třeba : jak nás nevlastní média skvěle informují.
nevlastní od slova ne vlastnit, hovořilo by se tedy o médiích, která jako osoby fyzické v tuto dobu nevlastníme.
K.
http://cs.wikiquote.org/wiki/Ji%C5%99%C ... cite_ref-3
dobrý postřeh Peťo,někde lze v souvislosti s Měsícem i nalézt
video, kde se dokonce boxovalo.......nebo boxem vyhrožovalo.
Založmež ale vlákénko třeba : jak nás nevlastní média skvěle informují.
nevlastní od slova ne vlastnit, hovořilo by se tedy o médiích, která jako osoby fyzické v tuto dobu nevlastníme.
K.
- Ilem
- Zasloužilý člen
- Dal: 71 poděkování
- Dostal: 349 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Grygar o meteoritu
Jo jo, už se mi to stalo. Jednou jsem špatně zavřel kapotu. Ale asi jsem nejel dost rychle, protože když se vztyčila, rozmetala mi pouze přední sklo. A jestli se něco vyzářilo do okolí jako světlo? To nevím. Nic jsem přes tu kapotu neviděl.poota píše: tak takhle asi jsem čuměl na to, jakou hovadinu dokázal študovanej člověk ze sebe vysoukat jako komentář k meteoritu. Tak podle pana Grygara se ten meteorit začal na čelní straně drobit, takže tím se zvětšil jeho čelní odpor, následkem čehož se prudce zastavil a tím pádem musel neprodleně proměnit svoji obrovskou kinetickou energii, což realizoval zčásti jako světelné záření a zbytek použil k mohutnému výbuchu, který jej zcela rozmetal. Stále ještě se nemohu vzpamatovat z toho, co jsem slyšel. My vlastně máme obrovské štěstí, že při brždění auta ho zastavujeme tak pomalu, že se jeho kinetická energie stihne proměnit v brzdách na teplo. Kdybychom totiž to auto zastavili rychleji neboli na fleku, tak část auta vyzáříme do prostoru jako světlo a ten zbytek rozmetáme mocným výbuchem po širém okolí. A stejně bychom měli dopadnout, kdyby se náš čelní odpor nenadále zvětšil třeba jen otevřenou kapotou. Pámbu s námi a zlé pryč! Doporučuji lehoučkou nohu na brzdě - poota
"Dum spiro spero"
Ciceron
Ciceron
meteor
pre poota:
Ono s tým meteorom alebo kusom kométy je v podstate tak.
Keď sa začne rozpadať, jeho plocha sa zvýši a tým sa zvýši aj odpor. Rozpad sa zrýchľuje a tým odpor. Rozpad aj odpor narastá exponenciálne a veľmi rýchlo behom pár skúnd dôjde k tomu, že sa roztrhne na malé kúsky.
A tie malé kúsky pomerne hustá atmosféra (5-8km) dokáže zastaviť veľmi rýchlo. Prudko zabrzdia. Lenže to nie je zadarmo.
Častice - prach, malé kamienky sa prudko zohrejú a keďže sa nachádzajú pomerne v malom objeme - exploduje celá masa.
Vzduchom sa šíri tlaková vlna.
Niekto by mohol namietať, že malé meteority(vačšinou kamienky o veľkosti hrášku) krásne horia a neexplodujú. Ale oni horia vo výške 80km a vo výške sú už odparené. Väčšie kusy sa dostávajú nižšie pretože čím vačší a hustejší, tým horšie ho brzí atmosféra - vzhľadom na jeho hmotnosť.
Keď sa vysokou rýchlosťou dostane až do troposféry, tak často exploduje -týka sa to hlavne kamenných meteorov a hlavne kusov komét s nízkou hustotou .
To ste ešte nevideli exploziu bolidu ? Keď už nie na vlastné oči tak v dokumentoch ?
Ono s tým meteorom alebo kusom kométy je v podstate tak.
Keď sa začne rozpadať, jeho plocha sa zvýši a tým sa zvýši aj odpor. Rozpad sa zrýchľuje a tým odpor. Rozpad aj odpor narastá exponenciálne a veľmi rýchlo behom pár skúnd dôjde k tomu, že sa roztrhne na malé kúsky.
A tie malé kúsky pomerne hustá atmosféra (5-8km) dokáže zastaviť veľmi rýchlo. Prudko zabrzdia. Lenže to nie je zadarmo.
Častice - prach, malé kamienky sa prudko zohrejú a keďže sa nachádzajú pomerne v malom objeme - exploduje celá masa.
Vzduchom sa šíri tlaková vlna.
Niekto by mohol namietať, že malé meteority(vačšinou kamienky o veľkosti hrášku) krásne horia a neexplodujú. Ale oni horia vo výške 80km a vo výške sú už odparené. Väčšie kusy sa dostávajú nižšie pretože čím vačší a hustejší, tým horšie ho brzí atmosféra - vzhľadom na jeho hmotnosť.
Keď sa vysokou rýchlosťou dostane až do troposféry, tak často exploduje -týka sa to hlavne kamenných meteorov a hlavne kusov komét s nízkou hustotou .
To ste ešte nevideli exploziu bolidu ? Keď už nie na vlastné oči tak v dokumentoch ?
meteor2
A ešte by ma zaujímalo, prečo tu vôbec porovnávate meterory s autom ?
Vy tiež jazdíte hypersonickou rýchlosťou, pravda ?
Neviem síce, aké máte žihadlo ale skúste si len tak prepočítať, akú má kinetickú energiu kilový kus kameňa s rýchlosťou mach 5. A porovnajte si s vašim autíčkom s rýchlosťou čo to dá.
Vy tiež jazdíte hypersonickou rýchlosťou, pravda ?
Neviem síce, aké máte žihadlo ale skúste si len tak prepočítať, akú má kinetickú energiu kilový kus kameňa s rýchlosťou mach 5. A porovnajte si s vašim autíčkom s rýchlosťou čo to dá.
meteorit
Viezol sa arab na ťave púšťou, keď ho predbehol cyklista. Doslova okolo prefrčal. Keď prišiel arab do oázy, cyklista sa práve chystal na ďalšiu cestu. Arab ho osloví - " prepáčte pane, ale vám nie je teplo, keď tak rýchlo šlapete na tom bicykli?" "Vôbec nie," odpovie cyklista, "čím rýchlejšie idem, tým viac ma prúd vzduchu chladí", sadol na bicykel a odišiel. Arab napojil ťavu a tiež sa vydal na ďalšiu cestu. Po chvílke začal ťavu poháňať do behu, stále rýchlejšie a rýchlejšie, až to ťava nevydržala a zrútila sa. Keď sa arab prebral po páde, pristúpil k vyvalenej ťave, dá na ňu ruku - ťava je už studená. " kurňa,"mrmle pre seba arab, "asi som to s tou rýchlosťou prehnal, veď mi zamrzla".
- Pego
- Zasloužilý člen
- Dal: 29 poděkování
- Dostal: 19 poděkování
Re: meteorit
kičko píše:Viezol sa arab na ťave púšťou, keď ho predbehol cyklista. Doslova okolo prefrčal. Keď prišiel arab do oázy, cyklista sa práve chystal na ďalšiu cestu. Arab ho osloví - " prepáčte pane, ale vám nie je teplo, keď tak rýchlo šlapete na tom bicykli?" "Vôbec nie," odpovie cyklista, "čím rýchlejšie idem, tým viac ma prúd vzduchu chladí", sadol na bicykel a odišiel. Arab napojil ťavu a tiež sa vydal na ďalšiu cestu. Po chvílke začal ťavu poháňať do behu, stále rýchlejšie a rýchlejšie, až to ťava nevydržala a zrútila sa. Keď sa arab prebral po páde, pristúpil k vyvalenej ťave, dá na ňu ruku - ťava je už studená. " kurňa,"mrmle pre seba arab, "asi som to s tou rýchlosťou prehnal, veď mi zamrzla".